Zeci de persoane au ajuns în ultimele zile la spital din cauza toxiinfecţilor alimentare
Oamenii au acuzat febră, dureri de burtă, greață și vărsături după ce au consumat mâncare gătită de la aceeași firmă de catering.
Articol de Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud, 13 Iulie 2023, 07:55
Aproape 70 de copii și adulți care au mâncat la trei evenimente diferite au ajuns de urgență la spitalul din Bistrița cu simptome de toxiinfecție alimentară.
Oamenii au acuzat febră, dureri de burtă, greață și vărsături după ce au consumat mâncare gătită de la aceeași firmă de catering.
Jumătate din totalul celor care au făcut toxiinfecție alimentară au participat la un botez în comuna Dumitrița. După ce au luat masa în căminul cultural, 34 de copii și de adulți s-au prezentat la spital.
Camelia Strugari, purtătorul de cuvânt al unității medicale: Febrili, cu simptome de dureri abdominale, greață, vărsături. În cazul unuia dintre ei, a fost confirmată suspiciunea de toxiinfecție alimentară cu Salmonella.
Reporter: Ulterior au ajuns la spital 26 de copii și de adulți care au fost la o pomană în satul Susenii Bârgăului și doi adulți și patru copii care au participat la un parastas. Cu toții au mâncat preparate din același restaurant, amendat cu 50.000 lei de Protecția Consumatorilor și ulterior închis.
Amenzi a mai aplicat și Direcția de Sănătate Publică:
Anca Andrițoiu, director DSP: Probabil ouăle, smântâna - ceva de acolo o fi fost. Au fost amendaţi de toată lumea, li s-a suspendat autorizația sanitară. Din punctul meu de vedere - numai că nu noi decidem asta -, n-ar mai trebui să fie autorizaţi prea curând.
În prezent sunt internați în spital zece copii și cinci adulți.
Medicii avertizează că vara este sezonul toxiinfecțiilor alimentare. Temperaturile ridicate din această perioadă fac ca alimentele să se altereze foarte repede, mai ales dacă regulile de igienă nu sunt respectate cu strictețe. De altfel, în această perioadă trebuie să fim foarte atenți de unde ne cumpărăm mâncarea și în ce condiții este păstrată.