Zeci de oameni "în stare gravă" după incendiul de la club
Printre victimele spitalizate sunt şi pacienţi în stare critică, ce au arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului.
Articol de Radiojurnal, 31 Octombrie 2015, 20:06
Peste 50 de persoane dintre cele care au fost surprinse aseară în incendiul din Clubul "Colectiv", din Bucureşti, se află în stare gravă, în mai multe spitale din Capitală.
Printre ele sunt şi pacienţi în stare critică, ce au arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului. Potrivit ministrului sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pacienţii sunt supuşi unor complicate intervenţii chirurgicale.
Nicolae Bănicioiu: Rănile sunt destul de grave, patologia este una foarte-foarte dificilă. Mai sunt persoane neidentificate. Se ajunse-se la 16 persoane identificate, deci 11. În total, aici, sunt 10 persoane critice. S-a intervenit chirurgical şi vor fi intervenţii multiple de acum încolo, de lungă durată, adică pot dura mai multe luni de zile.
Realizator: Reporterul Radio România Actualităţi, Ramona Alexandrescu, a fost la Spitalul de Arşi, din Capitală, şi a descris situaţia de acolo.
Reporter: Pentru cei aflaţi la "Terapie Intensivă" lucrurile nu sunt favorbile - a spus Adrian Stănculea, medic anestezist la Spitalul de Arşi, cei 10 au arsuri între 20 şi 70% din suprafaţa corpului, iar starea lor de sănătate nu s-a schimbat. Au arsuri din partea de sus a corpului. De la alte spitale au fost trimise 7 ventilatoare.
În acest moment, toată Secţia de Terapie Intensivă este plină, este o perioadă critică, în care pacienţii au nevoie de o supraveghere permanentă, iar medicii sepră ca starea lor de sănătate să se îmbunătăţească. Ceilalţi pacienţi sunt stabili, iar starea lor de sănătate se poate schimba de la o oră la alta, sunt pacienţi care au arsuri de 20% din corp, dar, care, starea lor este mult mai gravă decât a acelor pacienţi care au 70% arsuri pe suprafaţa corpului.
Ceea ce se întâmplă în profunzimea plămânului este foarte important, acolo se dă o bătălie fantastică. Momentan, spitalul nu are nevoie de aparatură medicală, la Spitalul de Arşi au venit foarte mulţi rezidenţi, dar şi medici, ca să dea o mână de ajutor.