Zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Nicula
Oamenii au venit să asiste la liturghie şi s-au rugat la icoana Fecioarei Maria, aflată în biserica veche a mănăstirii şi care ar fi lăcrimat miraculos la sfârşitul secolului al 17
Articol de Remus Rădulescu, 15 August 2016, 13:30
Zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, în cel mai mare pelerinaj de Sfânta Maria, din ţara noastră.
Oamenii au venit să asiste la liturghie şi s-au rugat la icoana Fecioarei Maria, aflată în biserica veche a mănăstirii şi care ar fi lăcrimat miraculos la sfârşitul secolului al 17 -lea.
În judeţul Maramureş, câteva mii de oameni au urcat şi anul acesta Dealul Viilor pentru a participa la hramul Mănăstirii Rohia.
Mii de credincioşi au cântat astăzi pricesne în curtea Mănăstirii Rohia, unde s-au adunat, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Ei au ascultat liturghia oficiată de Episcopul Iustin Sigheteanul arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Se împlinesc 90 de ani de la sfinţirea mănăstirii din sudul judeţului Maramureş, nu departe de Târgul Lăpuş.
Mănăstirea Rohia este cunoscută şi pentru că aici şi-a trăit ultimii ani din viaţă omul de cultură, Nicolae Steinhardt, evreu convertit la creştinism în închisoarea politică şi călugărit la Rohia.
Adormirea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria.
Credinţa creştină o consideră cel mai sfânt om care, la moarte, nu a rămas cu trupul în mormânt, ci a fost ridicată la cer.