Unii angajaţi ai CFR Reparaţii Locomotive au oprit lucrul
O parte dintre angajaţii CFR Reparaţii Locomotive, cu sediul la Braşov şi sucursale în mai multe oraşe din ţară, au protestat faţă de întârzierea salariilor.
17 Aprilie 2013, 12:11
Câteva sute de angajaţi de la CFR Reparaţii Locomotive au oprit lucrul miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile.
Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a spus la Radio România Actualităţi că protestul s-a desfăşurat la filialele din ţară unde există sedii ale societăţii "din cauza întârzierii salariilor".
"Nu putem să-i spunem grevăm, nici măcar grevă spontană nu este. Este o oprire a lucrului.
"De ce s-a ajuns aici? Pentru că oamenilor nu le-au intrat banii când trebuia, pe 11 aprilie, în ciuda promisiunilor ministrului Fenechiu al transporturilor", a declarat Iulian Măntescu.
El a mai spus ca trenurile din circulaţie nu au fost afectate de protest.
"A fost afectată numai activitatea de mentenanţă a locomotivelor", a menţionat Iulian Măntescu.
"Circuit financiar necorespunzător"
Potrivit unui comunicat al ministerului transporturilor, suma necesară pentru plata salariilor ar fi fost virată, însă circuitul financiar intern "nu s-a derulat corespunzător".
"CFR Călători a virat joi sumă necesară pentru plata salariilor angajaţilor Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive ‘CFR SCRL’ SA Braşov, filială a operatorului naţional.
"Circuitul financiar intern nu s-a derulat corespunzător, ceea ce a cauzat întârzieri la plata salariilor pentru un număr de aproximativ 800 de salariaţi, din totalul de 1800 angajaţi.
"În acest moment se depun toate eforturile astfel încât anagajaţii să-şi primească drepturile salariale în cel mai scurt timp", se arată în comunicat.
Ministerul transporturilor a menţionat si el că protestul nu a afectat traficul feroviar.
La Braşov "a fost linişte"
Reparaţii Locomotive şi Automotoare are sediul în Braşov.
Potrivit liderului Federaţiei Reparatorilor de Locomotive Călători din Braşov, Emilian Bunescu, citat de corespondentul Radio România, Mădălin Iacob, angajaţii din Braşov nu au protestat, întrucât salariile lor au fost plătite.
"Este vorba despre depourile din Suceava, Iaşi, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Piteşti şi Jibou, aproximativ 1400 de salariaţi din cei 2000 de angajaţi ai celor 14 secţii ale SCRL.
"La Depoul din Braşov nu a fost protest deoarece angajaţii şi-au primit salariile marţi la ora 14.00", a declarat Emilian Bunescu, liderul Federaţiei Reparatorilor de Locomotive Călători din Braşov.