Un bolnav infectat cu virusul West Nile a decedat
Potrivit datelor furnizate de ministerul sănătăţii, persoana decedată este un bărbat în vârstă de 64 de ani care suferea de mai multe boli cronice, printre care diabet şi hipertensiune.
13 Septembrie 2010, 19:54
Virusul West Nile a provocat încă un deces în România, a anunţat ministerul sănătăţii.
În acest fel, numărul victimelor a ajuns la trei.
Cât priveşte numărul persoanelor infectate cu virusul de tip West Nile, ministerul sănătăţii a confirmat 34 de cazuri, dintre care nouă doar în ultimele zile.
În Bucureşti au fost înregistrate patru cazuri noi şi câte unul în judeţele Ialomiţa, Iaşi, Sibiu, Vrancea şi Mehedinţi.
Datele oferite de ministerul sănătăţii arată că persoana decedată locuia în judeţul Mehedinţi.
Este vorba despre un bărbat de 64 de ani care, potrivit autorităţilor, suferea şi de diabet zaharat insulinodependent, hipertensiune arterială şi boală cardiacă.
Directorul firmei care se ocupă de dezinsecţie în capitală, Andrei Lecca, declară că monitorizările arată că deoarece vremea s-a răcit, populaţia de ţânţari din Bucureşti s-a redus.
În Bucureşti, stropirile cu substanţe împotriva ţânţarilor continuă, afirmă reprezentantul firmei care se ocupă de acest lucru aici, şi se va întâmpla aşa probabil până la începutul lunii octombrie.
Recent, într-o conferinţă de presă consilierul ministrului sănătăţii, Molnar Geza, atrăgea atenţia că nu poate fi făcută o prognoză asupra evoluţiei îmbolnăvirilor cu West Nile.
"Aici prognoza nu este ca şi în cazul gripei, adică să estimăm rata de atac, pentru că e vorba de cazuri sporadice, depinde de ţânţari, depinde de mişcările de aer.
"Dacă, de exemplu, de mâine sau poimâine s-ar instala o vreme rece realmente, undeva sub 10 grade şi cu vreme ploioasă, ţânţarii s-ar retrage şi ar trece în formă de nimfă, care îşi păstrează virusul", a declarat Molnar Geza.
Acesta a adăugat că dacă, în schimb, luna octombrie va fi călduroasă atunci s-ar putea ca ţânţarii să mai persiste.
Potrivit ministerului sănătăţii, infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte grave în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăviri având alte boli asociate.