TVA la pâine "ar putea fi redusă experimental"
De la 1 iulie, taxa pe valoarea adăugată la pâine ar putea fi redusă experimental la 9%, a anunţat, duminică seară, premierul Victor Ponta într-un interviu televizat.
Articol de Octavian Begu, 11 Martie 2013, 11:38
Taxa pe valoarea adăugată la pâine ar putea fi redusă experimental la 9% în a doua jumătate a anului, a anunţat duminică seară primul ministru, Victor Ponta.
El a mai spus, într-un interviu televizat, că dacă rezultatele vor fi favorabile, TVA ar putea fi diminuată şi la fructe, legume sau carne.
"De la 1 iulie până la 31 decembrie vreau să facem un experiment.
"TVA-ul la pâine să-l reducem la 9% pe tot lanţul de producţie şi dacă, până la sfârşitul anului, se arată că în felul ăsta o să oprim evaziunea fiscală, cu 9% o să încasăm mai mulţi bani decât cu 24% şi cu evaziune, atunci ne permitem mai departe pentru fructe, pentru legume, pentru produse bio, pentru carne la un moment dat.
"Găsim alte produse unde vom putea aplica acest sistem", a spus premierul României.
Victor Ponta a precizat că trebuie obţinut acceptul delegaţiei FMI, care la precedenta întâlnire s-a arătat sceptică în legătură cu efectele pozitive ale măsurii şi a realizat un parteneriat între guvern, fermieri şi producători din panificaţie, în vederea reducerii evaziunii fiscale.