Trafic normal la trecerea frontierei aflate pe raza judeţului Galaţi
O creştere şi mai importantă a numărului de pasageri, pe sensul de intrare în ţară este aşteptat să se înregistreze după Anul Nou, când încep sărbătorile de iarnă, pe stil vechi.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 24 Decembrie 2015, 10:46
Timpul de aşteptare în cele două puncte de trecerea frontierei aflate pe raza judeţului Galaţi, respectiv Galaţi-Rutier (Giurgiuleşti) şi Oancea (Cahul) este de 20 de minute, traficul de călători crescând în această perioadă cu 10-15%.
O creştere şi mai importantă a numărului de pasageri, pe sensul de intrare în ţară este aşteptat să se înregistreze după Anul Nou, când încep sărbătorile de iarnă, pe stil vechi.
Deşi personalul din cele două puncte de trecerea frontierei a fost suplimentat pentru evitarea aglomeraţiei, cei care urmează să fie verificaţi la punctele de trecerea frontierei pot aştepta chiar şi o oră şi jumătate.
Reprezentanţii Secţiei Galaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi apelează la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi reamintesc de faptul că timpii de aşteptare reprezintă perioada în care se verifică, de către agenţii vamali, a încărcăturii autovehiculelor dar şi de către poliţiştii de frontieră, a documentelor pasagerilor.
Începând cu luna noiembrie a.c., Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. “Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”, informează Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi.
Şi prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol a recomandat Secţiei Galaţi a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră să verifice cu atenţie, în această perioadă, atât documentele cât şi bagajezele celor care intră în România, fiind atenţi în special la posibilele transporturi de artificii şi materiale pirotehnice interzise utilizării de către civili, conform legislaţiei româneşti.
Totodată, pentru evitarea aglomeraţiei, instituţia recomandă pasagerilor să folosească toate punctele de trecerea frontierei cu Republica Moldova (pe raza jud. Galaţi: P.T.F. Oancea-Cahul şi P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti, pe raza jud. Vaslui : P.T.F. Albiţa-Leuseni, pe raza jud. Iaşi: P.T.F. Sculeni-Sculeni, pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani şi P.T.F. Stînca-Costeşti).
Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.
Atât informaţii privind punctele de trecere a frontierei, cât şi timpii de aşteptare, sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.