Tradiţiile sunt bine păstrate în pensiunile din Mărginimea Sibiului
Turiștii se desfată cu bunătăţi specifice Paştelui: drob de miel, ciorbă de miel, friptură, ouă roşii, pască şi prăjituri.
Articol de Carmen Vulcan, Sibiu, 12 Aprilie 2015, 20:20
Turişti din toată ţara au ales să petreacă de Paşti în pensiunile din Mărginimea Sibiului, unde tradiţiile sunt bine păstrate.
Reporter: De unde sunteţi?
- Din Craiova.
Reporter: De ce aţi venit să vă petreceţi Paştele în Mărginimea Sibiului?
- Pentru că am înţeles că este linişte şi este o zonă pitorească, cu tradiţie. Este frumos.
Reporter: Şi cum este mâncarea aici, în Gura Râului?
- Foarte bună mâncarea. S-a gătit excelent.
Reporter: Cum este cu atâţia musafiri la pensiune acum, de Paşti?
- Ne pare bine că au venit oameni din toate zonele ţării. Avem Craiova, avem Bucureşti, avem Suceava, Târgu-Mureş. Au venit să vadă obiceiurile noastre şi simt bucuria locului şi bucuria sărbătorii.
Reporter: Cu ce îi răsfăţaţi acum de Paşti pe turişti?
- Bunătăţile specifice Paştelui: drobul de miel, ciorba de miel, friptură, ouăle roşii, pasca şi prăjituri cât mai multe şi cât mai variate, pentru că gospodinelor le place să aibă masa plină de prăjituri şi să fie lăudate.
Reporter: Christos a înviat!
- Adevărat a înviat!