Tradiţii străvechi, redescoperite la Festivalul Caşcavalului
Timp de trei zile, degustări de caşcaval, brânză, urdă, caş, dar şi miere, fructe de pădure, ţuică de prune şi multe alte produse tradiţionale vor avea loc în Brăduleţ, jud. Argeş.
21 Iunie 2013, 08:25
Începând de azi, timp de 3 zile, argeşenii şi nu numai ei sunt invitaţi la "Festivalul caşcavalului".
Degustări de caşcaval, brânză,urdă, caş, dar şi miere, fructe de pădure, ţuică de prune şi multe alte produse tradiţionale, muzică şi voie bună în decor natural sunt doar câteva din atracţiile unei
minivacanţe la ţară.
Toate le veţi întâlni pe Valea Vâlsanului din Brăduleţ, judeţul Argeş.
Autorităţile spun că trei zile la rând vor fi organizate evenimente definitorii pentru festivalul care devine o tradiţie.
Finanţat cu fonduri europene, la festivalul din Argeş, pe lângă sesiuni de degustare şi de demonstraţii ale meşteşugului privind producerea caşcavalului, participanţii vor avea parte şi de spectacole pe scenele amplasate în aer liber în cele trei sate ale comunei, respectiv la Brăduleţ, la Galeş şi, duminică, la Brădet.
La Festivalul "Caşcavalului de la Brăduleţ", vizitatorii vor avea şansa să redescopere tradiţii străvechi ale localnicilor în cadrul standurilor special amenajate, unde războiul de ţesut, uneltele
sculptorilor şi creaţiile pictorilor de icoane vor reînvia tradiţia satului de munte de altădată.