Toxiinfecţie alimentară în Alba Iulia
Cei 26 de elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia, internaţi miercuri seara în secţiile de boli contagioase ale spitalelor din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiifecţie alimentară.
08 Decembrie 2011, 15:35
Cei 26 de elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia, internaţi miercuri seara în secţiile de boli contagioase ale spitalelor din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiifecţie alimentară, au fost stabilizaţi ca urmare a tratamentelor aplicate, estimându-se că în cursul zilei de vineri ar putea să fie externaţi.
Miercuri seara, elevii internaţi au acuzat dureri abdominale colicative, greţuri, vomă, diaree şi stări de ameţeală, după ce au consumat, la cantina unităţii, mâncare asigurată de o firmă de catering.
Ei au consumat, printre altele, supă de pui, cartofi cu cascaval şi maioneza şi pulpe de pui.
Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au demarat o anchetă.
Urmează că analizele de laborator să lămurească care sunt cauzele ce au condus la apariţia toxiinfecţiei alimentare.