Târguri de Florii la Muzeul Satului şi cel al Ţăranului Român
Meşteri populari vor face demonstraţii de încondeiat ouă. Pe aleile celor două muzee sunt expuse preparate din gastronomia tradiţională, produse bio, vin şi flori.
13 Aprilie 2014, 12:29
La Muzeul Ţăranului Român şi la cel al Satului din Capitală sunt deschise sâmbătă târguri de Florii.
Meşteri populari din toate zonele ţării vor face demonstraţii de încondeiat ouă.
Pe aleile celor două muzee sunt expuse preparate din gastronomia tradiţională, produse bio, vin şi flori.
Cei mici, însoţiţi de părinţi şi bunici, pot participa la ateliere de pictat icoane pe sticlă sau de ouă încondeiate, coordonate de meşteri populari.
La Muzeul Satului vor avea loc spectacole folclorice, între orele 12:00 - 17:00.
Astăzi, în Sâmbăta lui Lazăr, publicul larg va afla de la specialişti care sunt semnificaţiile acestei zile.
Muzeograful Nicoleta Chiru, de la Muzeul Satului, a precizat pentru Radio România Actualităţi că până la ora 17.00 turiştii pot asista la un spectacol folcloric.
"Avem Floriile cu bucurie, unde vă aşteptăm cu drag. Or să fie foarte mulţi meşteri populari, din diverse zone, şi avem şi un program deosebit. Meşterii, în general, vin din alte zone ale ţării. Muzeul asigură materialele pentru ateliere, pentru păpuşi, podoabe, ceramică", a spus muzeograful.
Copie a giulgiului din Torino, expusă la Iaşi
La Catedrala Romano-Catolică din Iaşi este expusă de sâmbătă o copie a Giulgiului din Torino.
Sâmbătă seară, de la ora 19:00, Giulgiul va fi dezvelit în cadrul unei celebrări care va fi oficiată în prezenţa Preasfinţitului Petre Gherghel.
Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, preotul Corneliu Cadar, a explicat pentru Radio România Iaşi că giulgiul este pânza în care a fost înfăşurat Iisus după ce a fost coborât de pe Cruce.
"Giulgiul este pânza în care a fost înfăşurat Iisus după ce a fost coborât de pe Cruce, aceeaşi care a fost găsită de ucenici în Duminica Învierii în Mormântul gol. Copia este un dar al diaconului Joachim Huneke din Germania. Aceasta va rămâne în catedrală până în ziua Rusaliilor şi îi va ajuta pe credincioşi să înţeleagă mai bine cum a murit Hristos, patimile şi suferinţele sale, precum şi Învierea Sa", a spus purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.