Târg de produse tradiţionale la Zalău
Evenimentul îşi propune să aducă în faţa publicului doar producători şi să stimuleze consumul de produse româneşti.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 23 Aprilie 2016, 14:17
La Zalău este în desfăşurare un târg de produse tradiţionale specifice sărbătorilor pascale.
Sunt prezenţi producători din Sălaj şi Cluj.
Participanţii îsi propun să aducă în atenţia publicului alimente 100% româneşti de calitate superioară.
Reporter: Cu ce v-aţi prezentat astăzi aici?
: Brânză de capră, caş dospit, caş dulce, urdă şi o telemea.
Reporter: Cum sunt aceste produse?
: Foarte bune, minunate. Pentru că se poate trăi foarte frumos în ţara asta şi mai ales în zona asta a noastră minunată, care este foarte naturală şi plină de sănătate.
Reporter: Evenimentul îşi propune să aducă în faţa publicului doar producători şi să stimuleze consumul de produse româneşti.
: Suntem direct producători care producem.
Reporter: Cu ce aţi venit aici?
: Caş, lapte, telemea şi brânză burduf.
Reporter: Care este diferenţa dintre produsul pe care dvs îl obţineţi şi cel pe care îl găsim de obicei pe raftul magazinelor?
: Al nostru ştim noi că e 100%, în magazin se discută mai multe.
Reporter: Un îndemn pentru cei care vor să consume produse româneşti?
: Să consume cât mai multe produse şi mai ales produse de capră. Sunt produse foarte sănătoase, mai ales acum primăvara.
Reporter: Târgul se va încheia mâine cu un spectacol folcloric, dar şi cu demonstraţii de magie.