Târg de oferte educaţionale internaţionale, la București
La Sala Palatului sunt prezenţi reprezentanţii a peste 100 de universităţi din Europa şi Statele Unite.
Articol de Angela Matei, 19 Martie 2017, 09:22
La Bucureşti continuă şi astăzi cel mai mare târg de oferte educaţionale internaţionale organizat pentru tinerii care vor să studieze în străinătate.
La Sala Palatului sunt prezenţi reprezentanţii a peste 100 de universităţi din Europa şi Statele Unite.
Oferta cuprinde peste 7000 de programe de licenţă, masterat, MBA şi doctorat, după cum ne-a precizat Ruxandra Zaharia PR-manager al târgului.
Ruxandra Zaharia: Poţi găsi cel mai mare număr de expozanţi întâlnit la un eveniment educaţional din România, vorbim undeva la peste 100 de universităţi şi instituţii educaţionale, din 15 ţări care sunt prezente a târg. Aici vizitatorii pot găsi informaţii despre programe de studiu legat de bussines, management, IT, medicină, drept sau chiar şi arte.
Reporter: În dialogul cu reprezentanţii universităilor tineri găsesc răspunsuri legate de procesul de admitere, surse de finanţare şi burse.
-: Pe lângă testul de limbă mai trebuie să luăm o notă foarte mare la bacalaureat şi, pe lângă asta, depinde de profilul ales. Pentru mine, pentru arhitectură trebuie să am un portofoliu foarte mare care să conţină multe desene şi după evaluarea scrisorii de intenţie şi a portofoliului meu voi putea da un interviu.
Reporter: De ce ar alege un student român o universitate din străinătate?
-: Există mult mai multe oferte şi după ce ai terminat facultatea dar şi în timpul studiilor, te ajută să îţi găseşti un job part-time chiar la companii mari.
Reporter: Pe lângă oferta educaţională, tinerii pot beneficia şi de consultanţă gratută de specialitate privind aplicaţiile pentru studii în străinătate.
Realizator: Organizatorii târgului, aflat la a 20-a ediţie, spun că în fiecare an asistă peste 4.000 de români care vor să plece la studii în afara ţării, iar numărul lor este în creştere. În anul universitar 2015-2016, mai mult de 10.000 de tineri din România urmau programe de licenţă, masterat sau doctorat în străinătate. Sunt preferate Marea Britanie, Statele Unite, Italia, Franţa şi Germania.