Târg cu produse româneşti la Ministerul Agriculturii
Evenimentul sprijină micii producători români şi promovează patrimoniul culinar al ţării.
Articol de Ancuţa Cocoroveanu, 23 Ianuarie 2025, 14:16
Un târg cu produse româneşti are loc până sâmbătă, la Bucureşti, în curtea Ministerului Agriculturii.
Este organizat cu ocazia "Zilei Unirii Principatelor Române" şi oferă vizitatorilor, între orele 9:00 şi 19:00, o varietate de produse locale - lactate, preparate din carne, dulceţuri şi miere.
Evenimentul sprijină micii producători români şi promovează patrimoniul culinar al ţării.
- Am venit cu bunătăți bănățene: zacuscă, murături, dulcețuri, produse naturale făcute de noi în casă. La zacusca de vinete prețul este de 20 lei, la dulcețuri între 20 și 25.
Veniți din Sibiu, ce le aduceți vizitatorilor astăzi și în zilele următoare?
- Am adus telemea de Sibiu, telemea protejată pe plan european - IGP.
Ce înseamnă asta?
- Înseamnă că e un produs controlat. E un produs făcut din lapte de oaie, nepasteurizat, cum se făcea din moși-strămoși. Durează cam cinci-şase ore sosirea laptelui de la stână până când apare temeaua, și o punem la maturat și abia după trei-patru luni o putem vinde.
Câte oi aveți?
- Numărul anilor la domnișoare și numărul oilor nu se spune, deși acum se vede la APIA.
- Suntem o carmangerie din zona Bucureștiului, cu produse atestate tradițional, afumate. Am venit ca de fiecare dată cu tot felul de bunătăți, cum ar fi mușchi file, ceafa din podul bunicii, cât și piept copt la jar. Avem cârnați la bardă, țărănești, dar și jumăreele. Şi de ce ar trebui să vină românii? În primul rând să încingem o horă românească, pentru că e Mica Unire, să ne de mână cu mână și să mâncăm românește.