Summit pe probleme energetice, la Bucureşti
Cei mai influenţi decidenţi din industria energetică a României s-au reunit pentru a analiza strategiile energetice la nivel naţional, european şi corporativ.
Articol de Florentina Varga, 15 Iunie 2017, 13:24
Cei mai influenţi decidenţi din industria energetică a României s-au reunit, astăzi, la Palatul Ştirbey, în apropierea Bucureştiului, pentru a analiza strategiile energetice la nivel naţional, european şi corporativ.
Expertul Iulian Harpa, unul dintre organizatorii summitului energetic, a subliniat că tendinţele pieţei în acest domeniu sunt spre dezvoltarea infrastructurii, iar România este în urmă la acest capitol.
El crede, însă, că implementarea de softuri de calitate va remedia această deficienţă. Iulian Harpa mai spune că atacurile cibernetice frecvente din ultima perioadă au afectat şi piaţa energetică, inclusiv companiile private.
Iulian Harpa: Nu este acces la informaţii de genul acesta, care este nivelul de afectare a companiilor private, dar cu siguranţă am auzit discuţii în zona asta în care - şi aş trage un semnal de alarmă aici, în sensul că fiecare companie şi fiecare instituţie de stat trebuie să-şi găsească un mod de a dezvolta un sistem intern de control în domeniul digitalizării ca să oprească aceste atacuri cibernetice care nu pot fi explicate, nu sunt foarte clare de unde vin, dar există, sunt şi se pare că ne afectează şi pe noi în România. Cu siguranţă sunt soluţii. România se mândreşte cu capacitate know-how şi specialişti în domeniu şi atunci, cu un bun plaing şi o strategie bună putem pune la lucru un mod de a contracara aceste lucruri şi de a sta într-o zonă de securitate pe toate planurile.
La aceeaşi reuniune, reprezentantul Direcţiei Generale Energie din cadrul Comisiei Europene, Benedikt Klauser, a declarat că Directiva energetică a Uniunii Europene ajută statele membre să se orienteze spre resurse regenerabile, care vor duce la eficientizarea costurilor, la crearea de locuri de muncă şi la diminuarea poluării.