Structura anului şcolar, în dezbatere publică
Articol de Felicia Mocanu, 09 Ianuarie 2020, 14:00
Structura următorului an şcolar, care prevede începerea cursurilor în data de 14 septembrie 2020 şi faptul că vacanţa de iarnă nu va mai fi asimilată cu cea intersemestrială, se află în dezbatere publică de la începutul săptămânii.
Ieri, Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat ministrului educaţiei să retragă proiectul de ordin, afirmând că astfel s-ar produce haos în sistemul de educaţie. Nici dascălii nu consideră că un număr mai mare de vacanţe ar fi benefice pentru copii sau profesori.
Reporterul nostru Felicia Mocanu a stat de vorbă cu profesoara Anca Parlog.
Anca Parlog: Deja anul școlar este foarte fragmentat și, materia fiind atât de stufoasă, copiii sunt sufocați practic de ceea ce trebuie să parcurgă de a lungul unui an școlar. Consider că vacanțele în plus poate nu sunt tocmai benefice, probabil că niște zile libere și de Paștele catolic sunt binevenite pentru cei care serbează această sărbătoare creștină, dar prelungirea acestor vacanțe iarăși, la nesfârșit, nu cred că este un lucru bun.
Potrivit ministrului educaţiei, Monica Anisie, până în prezent au fost primite peste 50 de puncte de vedere de la profesori, elevi şi părinţi referitoare la propunerea de structură a anului şcolar 2020-2021.
Sugestii pe această temă mai pot fi trimise până la data de 17 ianuarie la adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro.