Slujbă ecumenică la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac
Este pentru al şaptelea an consecutiv când la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, s-a construit o biserică de gheaţă.
Articol de Carmen Vulcan, Sibiu, 31 Ianuarie 2013, 16:23
Ceremonia de binecuvântare a Bisericii de Gheaţă de la Bâlea Lac va avea loc vineri, 1 februarie, la orele prânzului.
Slujba ecumenică va fi oficiată de preoţi reprezentând Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, Biserica Greco-Catolică şi Biserica Evanghelică din România, anunţă un comunicat de presă al organizatorilor.
Este pentru al şaptelea an consecutiv când la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, s-a construit o biserică de gheaţă, singura de acest fel din România şi sud-estul Europei.
Ineditul lăcaş de cult este o replică , la scară redusă, a bisericii evanghelice săseşti din satul Mălâncrav, judeţul Sibiu, iar întreaga construcţie este realizată numai din zăpadă şi blocuri de gheaţă, inclusiv altarul, crucea, băncuţele şi sculpturile reprezentând imagini religioase.
Biserica de Gheaţă are un caracter ecumenic şi de fiecare dată este sfinţită de preoţi ai mai multor culte religioase.
Sâmbătă sunt programate o cununie şi două botezuri
Sâmbătă, 2 februarie, la Biserica de Gheaţă sunt programate deja o cununie şi două botezuri.
Potrivit administratorilor construcţiilor de gheaţă de la Bâlea Lac, este vorba de cununia unui cuplu de tineri din Arad si de botezul copilului lor şi cel al naşilor, dar aceştia doresc discreţie în jurul evenimentului.
Următorul eveniment programat să aibă loc la Biserica de Gheaţă este o cununie, în luna martie.
În prezent, stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară peste un metru şi jumătate.
Singura cale de acces spre construcţiile de gheaţă de la Bâlea Lac, hotelul, biserica şi igluurile, este telecabina cu plecare de la Bâlea Cascadă, deoarece DN7C Transfăgărăşan este închis, până în data de 1 iulie, pe tronsonul Bâlea Cascadă-Bâlea Lac-Piscul Negru.
Până la Bâlea Cascadă se poate ajunge cu maşina personală pe DN1 Sibiu-Braşov, apoi pe DN7C prin Cârţişoara.
Turiştii trebuie să ia în calcul că, în condiţii de vânt puternic, telecabina nu poate funcţiona.