Slujba de Crăciun de la Catedrala Patriarhală
La Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București, patriarhul Daniel a vorbit despre simbolistica pentru zilele noastre a darurilor făcute pruncului Iisus.
Articol de Remus Rădulescu, 25 Decembrie 2021, 13:30
Câteva sute de persoane au asistat, în această dimineață, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București.
Slujba s-a desfășurat în condițiile impuse de pandemie, atât în ceea ce privește credincioșii, cât și preoții.
În predica sa, patriarhul Daniel a vorbit despre simbolistica pentru zilele noastre a darurilor făcute pruncului Iisus.
Astăzi este prima zi a Crăciunului, sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos. Un reportaj de Remus Rădulescu.
Reporter: Slujba de Crăciun de la Catedrala Patriarhală a fost oficiată în prezența câtorva zeci de persoane în interior și a peste 100 în exterior. Soborul de slujitori a fost restrâns în condițiile restricțiilor impuse de criza sanitară.
Credincioșii au ascultat relatarea evanghelică a Nașterii Domnului în ieslea din Betleem și colindele interpretate de Corala Patriarhiei.
În predica sa, patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre simbolismul darurilor de aur, tămâie și smirnă aduse de magi pruncului Iisus și despre semnificația acestor daruri pentru zilele noastre: aurul este credința dreaptă, tămâia este rugăciunea fierbinte, iar smirna reprezintă curățenia vieții - a spus patriarhul Daniel.
PF Daniel: Noi oferim lui Hristos nu numai la Crăciun, ci tot timpul vieții noastre creștine cele mai prețioase daruri, și anume: dreapta credință, rugăciunea fierbinte și viața curată, unită cu faptele bune, și, prin aceasta, suntem și noi iubiți de Dumnezeu și de oameni, ca și craii sau regii sau magii de la Răsărit, și devenim vestitori ai tainei mântuirii lumii prin iubirea smerită și milostivă a lui Dumnezeu. Să ne rugăm pruncului Iisus să binecuvinteze pe toți copiii, toate familiile, pe toți părinții, pentru că aceasta este prin excelență sărbătoarea familiei creștine, și să ne ajute și pe noi să fim mărturisitori, aducători de daruri duhovnicești lui Hristos, precum magii de odinioară, spre slava Preasfintei Treimi și a noastră mântuire.