Sindicatele din sănătate poartă negocieri cu autorităţile
Negocierile de la sediul ministerului sănătăţii au loc după o grevă de avertisment de două ore în care medicii de la mai multe spitale nu au tratat decât urgenţele.
Articol de Marilena Frâncu, 25 Noiembrie 2013, 14:24
Negocierile dintre reprezentanţii sindicatelor din domeniul sănătăţii şi autorităţi au loc după o grevă de avertisment de două ore, la care au participat asistenţii medicali, moaşele şi infirmierii, susţinuţi - în multe unităţi medicale - şi de medici sau chiar de pacienţi.
Oamenii sunt nemulţumiţi în principal de salarii şi în general de slaba finanţare a sistemului, care generează probleme grave de funcţionare.
Reprezentanţii Federaţiei Sanitas susţin că peste 100.000 de angajaţi au întrerupt lucrul în spitalele şi cabinetele din ţară.
După cum transmit corespondenţii RRA, în unele locuri nu a fost grevă, de exemplu la marile spitale judeţene din Craiova sau Braşov.
Nici în judeţul Bistriţa-Năsăud cadrele medicale nu au protestat astăzi.
La Sibiu sau Hunedoara angajaţii au întrerupt lucrul pe perioade scurte de timp, dar pe rând, nu simultan, din cauza lipsei de personal.
Circa 100 de cadre medicale s-au strâns, timp de două ore, în holul Spitalului Floreasca şi alte 100 în curtea Spitalului Universitar din Capitală.
Deşi nemulţumiţi, pacienţii au înţeles situaţia creată în spitale.
La mişcarea grevistă a celor de la Sanitas s-au alăturat şi alte sindicate, a declarat preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, respectiv "Tesa", Ambulanţa, Camera Federativă şi Sindicatul "Ion Cantacuzino".