Sibiul de...3 stele
Sibiul este singurul oraş din România cotat cu calificativul maxim, de trei stele, în ediţia 2011 a Ghidului Verde Michelin, a anunţat primarul Klaus Johannis.
Articol de Carmen Vulcan, Sibiu, 03 Iunie 2011, 10:19
Sibiul este singurul oraş din România cotat cu calificativul maxim, de trei stele, în ediţia 2011 a Ghidului Verde Michelin, ceea ce înseamnă că acest loc trebuie neapărat vizitat, a anunţat primarul Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă, susţinută joi.
Descrierii Sibiului îi sunt alocate 13 pagini, în ghid oraşul fiind nominalizat la mai multe secţiuni.
Astfel Sibiul apare şi într-un tur ''esenţial'' al României, care propune un itinerariu de 17 zile prin ţară, dar şi la ''Idei pentru weekend'' sau la capitolul ''Evenimente'' care prezintă un calendar al celor mai importante evenimente din marile oraşe ale României.
''Supranumit ''oraşul roşu'' sau ''Mica Vienă'', Sibiul are reputaţia de a fi cel mai frumos oraş din România.
Este greu să nu te laşi cucerit de farmecul acestui ansamblu baroc a cărui frumuseţe a făcut ca oraşul să fie desemnat capitală culturală europeană în 2007'', scriu realizatorii ghidului în introducerea despre Sibiu, invitând turistul să descopere în linişte acest oraş.
Ei scot în evidenţă farmecul oraşului de sus şi oraşului de jos, cu străduţe mărginite de clădiri zugrăvite în nuanţe pastel, acoperişuri cu ţiglă roşie şi cu lucarne delicat conturate, totul contribuie la puterea de seducţie asupra vizitatorului, se mai spune în ghid, care descrise pieţele medievale, turnurile şi bastionale fortificaţiilor vechii cetăţi, dar şi muzeele Brukenthal şi cel în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Se recomandă şi împrejurimile Sibiului: Răşinariul natal al lui Cioran şi Goga, Cisnădie şi Cisnădioara, Ocna Sibiului cu lacurile sale sărate sau mai departe Mediaşul şi bineînţeles Sighişoara, oraş cotat cu 2 stele în acest ghid, la fel ca Bucureştiul, Braşovul sau Timişoara.
În ediţia 2011 a Ghidului Verde Michelin Sibiul este singurul oraş cotat cu 3 stele, dar acest calificativ superlativ l-au mai primit câteva zone sau obiective turistice din ţară, printre acestea se numără Transfăgărăşanul, Delta Dunării, Bucovina, Maramureşul , câteva mânăstiri din nordul Moldovei, Biserica Stavropoleus din Bucuresti, Muzeul Ţăranului Român sau Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.