Sfaturi și recomandări pentru evitarea exceselor alimentare de sărbători
Specialiștii atrag atenția că pe lângă un pahar cu vin este bine să bem și un pahar cu apă, deoarece alcoolul deshidratează organismul.
Articol de Radiojurnal, 31 Decembrie 2024, 16:01
Mesele copioase din această perioadă nu trebuie însoțite de un consum excesiv de alcool, care este dăunător sănătății - atrag atenția medicii.
Alimentele specifice sărbătorilor sunt însoțite de cele mai multe ori și de alcool.
Specialiștii atrag atenția că pe lângă un pahar cu vin este bine să bem și un pahar cu apă, deoarece alcoolul deshidratează organismul.
Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, doctor Alis Grasu, recomandă: Consumul de alcool trebuie evitat; alcoolul dăunează grav sănătății, cum permanent ne spun chiar reclamele și este un lucru real, iar, pe de altă parte, o tentație foarte mare în această perioadă o reprezintă vinul fiert. Sigur, vinul fiert, mai ales vinul roșu, este un aliment sănătos dacă se consumă într-o cantitate moderată, respectiv cel mult un pahar pe zi, stimulează sănătatea inimii, nu are grăsimi, are doar 100 de calorii, ceea ce reprezintă mai puțin decât un cappuccino.
Un alt sfat este să vă hidratați corect și să mâncați bine înainte să consumați băuturi alcoolice.
Și un ultim sfat: ca să vă revigorați după o masă copioasă, puteți să ieșiți la aer, însă evitați plimbările lungi și obositoare.