Sfaturi cu privire la modul în care ne putem proteja de căldură
Medicii ne sfătuiesc ca, oriunde ne-am afla, evităm expunerea la soare între orele 11 şi 18 şi să bem câte un pahar de apă la circa 20 de minute.
Articol de Adriana Turea, 28 Iulie 2019, 10:48
Temperaturile ridicate din aceste zile sunt perfecte pentru vacanţele la mare, însă medicii ne sfătuiesc ca, oriunde ne-am afla, evităm expunerea la soare între orele 11 şi 18 şi să bem câte un pahar de apă la circa 20 de minute.
De asemenea, este indicat să consumăm fructe şi legume proaspete.
Reporter: Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, doctor Alis Grasu, atrage atenția că în zilele cu temperaturi ridicate este bine să se evite consumul excesiv de cafea și băuturi alcoolice. Acestea au efect diuretic și accentuează deshidratarea. Doctor Alice Grasu spune cum ne putem proteja de căldură în cazul în care ieșim din casă:
Alis Grasu: Capul va fi acoperit cu pălărie, șapcă sau se vor purta umbrele de soare, se vor purta haine de culoare deschisă; culoarea oliv protejează foarte bine de radiațiile solare. De asemenea, hainele vor fi ample, vaporoase, din fibre naturale. Vom avea grijă ca îmbrăcămintea să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Zonele rămase neacoperite pot fi protejate cu creme de protecție solară cu factor mare.
Reporter: Ce este bine să facem în cazul în care folosim aerul condiționat?
Alis Grasu: Acei care au aer condiționat în locuință vor trebui să regleze temperatura, astfel încât să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuiesc folosite când temperatura aerului depășește 32 de grade Celsius.
Reporter: Medicul mai recomandă evitarea activităților fizice în intervalul orar 11 - 18.