Servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, înființate prin PNRR
N. Ciucă: în prima şedinţă a executivului se va aproba un proiect legislativ privind unele măsuri de ocrotire a personelor cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale.
Articol de Cătălin Purcaru, 03 Decembrie 2021, 21:42
"Învingător pe frontul de acasă" s-a numit evenimentul organizat azi de Asociaţia CONIL, în parteneriat cu echipa INVICTUS România şi cu CSA Steaua Bucureşti şi dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Acţiunea a avut ca scop strângerea de fonduri pentru terapia şi tratamentul copiilor cu autism şi cu alte tipuri de handicap.
Emoţie şi bucurie la momentele artistice prezentate de către copiii speciali ai Organizaţiei CONIL care suferă de autism şi de sindromul Down.
Decembrie este luna bucuriei şi momentul pentru empatie şi solidaritate cu personele mai puţin norocoase, consideră Adela Caragheorghe, preşedintele asociaţiei.
Adela Caragheorghe: Aceşti copii de care noi avem grijă sunt cu adevărat nişte învingători, sunt eroi pe un front invizibil, luptă permanent cu boala care are şi ea aliaţii ei: nepăsarea, ignoranţa şi lipsa de empatie.
Solidaritatea şi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi pot funcţiona în România, consideră oficialii guvernamentali prezenţi la eveniment.
Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că în prima şedinţă a executivului se va aproba un proiect legislativ privind unele măsuri de ocrotire a personelor cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale, urmând ca, în regim de urgenţă, să fie adoptat în Parlament.
Nicolae Ciucă: Vor avea posibilitatea să muncească, să se căsătorească, să-şi manifeste voinţa şi preferinţele, cu sprijnul necesar. O serie întreagă de servicii sociale integrate în comunitate, atât de necesare copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi au fost prevăzute şi vor fi înfiinţate prin intermediul PNRR.
Reporter: La finalul evenimentului, echipa INVICTUS România şi Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti au organizat o tabără militară pentru micuţi.
Copiii cu nevoi speciale au primit bujorul, simbol al dragostei de ţară, iar, după finalizarea unei probe sportive cu obstacole, un livret INVICTUS, simbolul învingătorului.