Şeful ANOFM, prins în flagrant "în timp ce lua mită"
Şeful ANOFM, Silviu Bian, ar fi fost surprins de catre procurorii DNA în timp ce primea suma de 80.000 de lei "de la subalterni".
Articol de Ioana Dogaru, 15 Octombrie 2011, 17:28
Directorul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian a fost prins în flagrant de DNA, la Braşov, în timp ce primea suma de 80.000 de lei de la subalternii săi, potrivit redactorului România Actualităţi Diana Surdu, care citează surse judiciare.
Silviu Bian a solicitat sume de bani de la angajaţi din teritoriu ai Agenţiei pe care o conduce pentru a nu fi disponibilizaţi.
Potrivit surselor citate, Silviu Bian nu a fost încă reţinut de procurori.
Şeful ANOFM urmează să fie adus la Bucureşti, pentru audieri.
Ancheta DNA vizează şi eventuale alte cazuri similare, produse la nivelul unor agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.
În declaraţia de avere completată în octombrie anul trecut, Silviu Bian a scris că are venituri de 54.000 de lei pe an din salariul de preşedinte al ANOFM şi 1.880 de lei din calitatea sa de membru în consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale.
La acestea se adaugă 25.000 de lei anual din lucrări agricole.
În aceeaşi declaraţie de avere, Silviu Bian preciza că are depozite la mai multe bănci în valoare totală de 90.000 de lei.
El are în proprietate 4 terenuri cu suprafeţe cuprinse între 850 şi 10.200 de metri pătraţi şi 4 clădiri în Alba Iulia şi Cluj Napoca.
Potrivit Declaraţiei de interese completate în 26.10.2010, Silviu Bian este vicepreşedinte al filialei PDL Alba.
Ministrul Muncii, Sulfina Barbu este adepta toleranţei zero, pentru faptele de corupţie, şi spune că "fiecare răspunde pentru faptele sale", referindu-se la acţiunile procurorilor anticorupţie, care îl vizează pe şeful ANOFM, Silviu Bian.
Ministrul Barbu a făcut aceste declaraţii, pentru Mediafax, la puţin timp după ce procurorii DNA l-au surprins pe şeful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în flagrant, în timp ce lua mită de la subalterni ai săi de la Braşov, pentru a nu fi disponibilizaţi.