Şedinţă de guvern
Palatul Victoria a anunţat agenda şedinţei de guvern de vineri.
Articol de Florin Lepădatu, 21 Decembrie 2018, 07:48
Palatul Victoria a anunţat agenda şedinţei de guvern de vineri: aprobarea bugetelor rectificate de venituri şi cheltuieli pentru companii din domeniul energiei, a unor acte adiţionale la acorduri de concesiune, alocarea unei sume din fondul de rezervă pentru judeţul Caraş-Severin.
Lipseşte de pe ordinea de zi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale, cu toate că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avansat joi seară ideea adoptăriii acesteia, vineri.
Reporter Cristina Grecu: "Se pare că mâine va fi adoptată, a fost nevoie de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, prevederile rămân aceleaşi", a declarat azi Liviu Dragnea.
Potrivit liderului PSD, această ordonanţă va da posibilitatea economiei româneşti să se dezvolte.
Liviu Dragnea: "Aceasta ordonanţă care va da posibilitatea economiei româneşti să se dezvolte, nu să rămână captivă unor producători, traderi, furnizori şi distribuitori de energie, gaze şi energie electrică, şi de asemenea populaţiei să nu mai aibă creşteri de preţuri în perioada următoare.
Şi cu şanse foarte mari ca undeva în partea a doua a anului viitor aceste preţuri să înceapă să scadă.
Statul român nu este un sat fără câini şi nici nu este un stat la cheremul vreunei companii."
Reacţii negative au venit însă şi astăzi.
Măsurile anunţate riscă să grăbească recesiunea în România - se arată într-o scrisoare deschisă a comunităţii bancare reprezentată de Asociaţia Română a Băncilor şi de Consiliul Patronatelor Bancare din România.
Pe de altă parte, Consiliul Naţonal al IMM-urilor spune că rezultatul instituirii taxei pe lăcomie va fi creşterea costurilor de creditare pentru debitorii băncilor, deoarece acestea vor transfera orice impozit suplimentar în cadrul dobânzilor, taxelor şi comisioanelor suportate de clienţi.
În ce priveşte slăbirea Pilonului II de pensii, Consiliul consideră că prin acordarea posibilităţii retragerii sumelor strânse de contribuabili, pot scădea investiţiile făcute de aceste fonduri în economia privată, concomitent cu un puseu inflaţionist prin aruncarea pe piaţă a unor mari sume de lichidităţi."