Sediile centrale ale Romgaz şi Transgaz "rămân la Mediaş"
Câteva mii de persoane au ieşit, totuşi, în stradă, la Mediaş, îngrijorate că şi-ar putea pierde locurile de muncă, odată cu eventuala mutare a sediilor la Bucureşti.
Articol de Radu Şarpe, 09 Aprilie 2013, 21:53
Sediile centrale ale companiilor Romgaz şi Transgaz vor rămâne la Mediaş, anunţă ministrul delegat pe pentru energie, Constantin Niţă, după discuţiile cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai salariaţilor.
La Bucureşti ar urma să fie organizate doar sedii secundare, care se vor ocupa de strategii şi de relaţii internaţionale.
Această măsură nu va implica disponibilizări de personal la cele două companii, se precizează într-un comunicat.
Câteva mii de persoane au ieşit, totuşi, astăzi în stradă, la Mediaş, îngrijorate că şi-ar putea pierde locurile de muncă, odată cu eventuala mutare a sediilor la Bucureşti.
Corespondentul Radio România, Carmen Vulcan, transmite că la protest au participat peste 3.000 de mii de oameni în faţa primăriei din municipiul Mediaş.
Comunicatul de la minister, în urma întâlnirii de astăzi, de la Bucureşti, a fost citit în faţa protestatarilor.
Anunţul că sediile centrale ale Romgaz şi Transgaz rămân la Mediaş a fost primit cu urale, dar au urmat apoi huiduielile, la anunţul că se vor înfiinţa sedii secundare ale celor două companii la Bucureşti.
Preşedintele Sindicatului Liber din Romgaz, Ioan Stoicovici, a declarat că aşteaptă o hârtie oficială din partea ministerului, cu detalii, dar că nu este de acord cu deschiderea unui sediu secundar al Romgaz la Bucureşti.
Protestatarii aşteaptă şi garanţii de la guvernanţi, că acest lucru nu se va întâmpla, iar primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu, a anunţat că, până la lămurirea acestei probleme, zilnic, timp de o oră, între 16:00 şi 17:00, vor fi organizate pichete în faţa Primăriei, la care sunt invitaţi să participat toţi cei care doresc ca Mediaşul să rămână capitala gazului românesc.