Școlile care vor să testeze noutățile din educație se pot înscrie într-un program-pilot lansat de Ministerul Educației
Vor fi alese 60 de școli, iar planul trebuie să fie aplicat pe o perioadă de minimum un an.
Articol de Felicia Mocanu, 05 Iunie 2024, 22:24
Școlile care vor să testeze noutățile din educație se pot înscrie până la jumătatea lunii iulie într-un program-pilot lansat recent de Ministerul Educației.
Bugetul total alocat este de 12 milioane de euro, din care cei eligibili vor primi 200.000 euro pentru fiecare proiect.
Vor fi alese 60 de școli, iar planul trebuie să fie aplicat pe o perioadă de minimum un an și fără să fie depășit termenul limită până la care trebuie finalizată investiția, adică 31 martie 2026.
În cadrul prezentului apel sunt eligibile unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu, de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal de orice filieră, post-liceal sau unități din învățământul profesional și tehnic.
Proiectele vor fi depuse exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până la data de 16 iulie 2024, ora 17:00.
Ministerul Educației a propus modificări la metodologia-cadru privind înființarea și funcționarea școlilor-pilot, pentru a putea derula proiectele din acest apel PNRR.
Statutul se poate obține pentru cel puțin un an, față de patru, cât este în prezent, și nu se mai precizează cum vor fi plătiți profesorii care sunt implicați în activități specifice.
Dezbaterea publică privind noul regulament pentru școlile-pilot s-a încheiat pe 15 mai.
Pentru anul școlar 2023-2024, sunt 14 unități de învățământ de stat și particulare care au dobândit statutul de școli-pilot.