Scandalul din Dolj, provocat de clienţi "băuţi şi drogaţi"
Sute de persoane care au petrecut Revelionul în Podari, Dolj, au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat. Patronul neagă acuzaţiile.
02 Ianuarie 2013, 16:07
Aproximativ 600 de persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari, judeţul Dolj, au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi, oamenii chemând Poliţia, în timp ce personalul unităţii a fugit, potrivit Mediafax.
Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert.
Când au văzut că nu primesc fripturile, oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi potrivit martorilor au spart pahare şi farfurii.
Considerându-se păcăliţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei pe meniu per persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu.
"Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai mulţi oameni, participanţi la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea îndoielnică a mâncării, respectiv a peştelui.
"Se pare că ospătarii şi administratorii restaurantului au plecat pentru că atunci când am ajuns aici am observat că nu avem cu cine să vorbim.
"Invitaţii au fost destul de numulţumiţi de calitatea mâncării şi de lipsa unui personal adecvat care să-i servească şi ar fi spart pahare şi farfurii.
"Din fericire nu s-a recurs la alte acte de violenţă", a declarat şeful Poliţiei Craiova, comisar-şef Popa Mauriciu.
Restaurantul din Podari, cunoscut pe plan local şi sub numele de "Palatul RSR", i-a aparţinut lui Dinel Staicu, iar în prezent este administrat de un alt om de afaceri din Craiova.
DSVSA Dolj a verificat restaurantul
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj nu pot stabili dacă peştele servit de Revelion la restaurantul din Podari era stricat sau dacă alunele aveau viermi pentru că nu au mai găsit niciun aliment pentru a recolta probe.
Inspectorii DSVSA Dolj au fost sesizaţi în acest caz marţi dimineaţă şi au mers la restaurant să recolteze probe pentru analize, astfel încât să stabilească dacă peştele servit în noaptea de Revelion era alterat, aşa cum au reclamat clienţii.
"Am fost sesizaţi că la acest restaurant au avut loc incidente neplăcute, în sensul că participanţii la Revelion nu au fost mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi cum au fost serviţi.
"Când am ajuns noi nu am mai găsit nici peşte, nici materie primă, carne sau alte produse alimentare. Nu putem recolta astfel probe nici de la alune şi nici de la peşte pentru că nu am găsit", a declarat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.
Acesta a precizat că angajaţii restaurantului le-au spus inspectorilor că aceia care au luat totul din bucătărie ar fi fost clienţii.
"Din câte am înţeles, clienţii au luat totul. Ei au intrat în bucătărie şi au luat alimentele", a spus reprezentantul DSVSA Dolj.
Patronul se apară şi îi acuză pe clienţi
Patronul restaurantului din Podari afirmă că toate alimentele erau în termen de valabilitate şi că are dovezi, iar incidentul a izbucnit din cauza unor clienţi "băuţi şi drogaţi", care au devastat bucătăria şi au furat tot ce au găsit.
Costi Gheorghe, patronul localului, a declarat, miercuri, că scandalul a fost provocat de un grup de 40-50 de clienţi care erau băuţi şi drogaţi şi care au intrat în bucătăria restaurantului şi au aruncat pe jos tăvile cu mâncare, astfel că nu au mai rămas alimente pentru servirea clienţilor.
"Noi am cumpărat toate alimentele din hypermaketuri cunoscute şi avem facuturi. Nu am dat mâncare stricată.
"Eu am fost în local, dar nu am putut controla situaţia pentru că am zis că dacă intervenim în forţă se va ajunge la acte de violenţă şi nu am vrut", a afirmat Costi Gheorghe.
El a mai spus că scandalagii au devastat bucătăria şi au furat tot ce au găsit, inclusiv sacii cu cartofi, condimentele şi murăturile din beci.
"Mi-au furat inclusiv oale, un expresor, un feliator, o maşină de tocat. De asemenea, din bar mi-au luat toate băuturile pe care le-au găsit, sticle de vin, tot.
"Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea şi organizez evenimente de peste zece ani", a mai spus patronul localului.
În paralel, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Dolj continuă ancheta.
Miercuri dimineaţă, şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au prezentat primele concluzii ale anchetei.
"Noi am verificat certificatele de conformitate pentru produsele servite în noaptea de Revelion la acest restaurant şi am constatat că atât peştele, cât şi alunele sunt în termen de valabilitate.
"Toate verificăruile au fost făcute exclusiv pe baza documentelor prezentate de patron pentru că nu am mai găsit alimente în restaurant pentru a preleva probe", a declarat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.