România se află în prima jumătate a unui clasament privind corupţia
Percepţia României la nivel internaţional în ceea ce priveşte corupţia a fost prezentată la Summitul de Integritate şi Prosperitate care a avut loc la Slobozia.
22 Noiembrie 2017, 07:11
România se află în prima jumătate a unui clasament privind corupţia, realizat de Banca Mondială, care include 175 de state din întreaga lume. Datele au fost prezentate la Summitul de Integritate şi Prosperitate care a avut loc la Slobozia.
Evenimentul face parte dintr-o Caravană a Integrităţii organizată în România de Transperancy International, Colegiul Pacienţilor şi Cluburile Rotary şi Griffiths. Directorul Transperancy International România, Victor Alistar, a vorbit despre elementele care fac ca o societate să fie considerată coruptă.
"Sunt şapte lucruri care or să ne distrugă, şi anume bunăstare fără muncă, plăcere fără conştiinţă, asta este societatea de consum, cunoaştere fără caracter, politica fără principii, religie fără sacrificii. Nu poţi să ai o cerere de integritate fără să ai şi o ofertă de integritate. Asta înseamnă religia fără sacrificii şi asta înseamnă anti-corupţia discutată prost. Ştiinţă fără umanitate şi, în fine, afaceri fără etică", a opinat directorul Transperancy International România, Victor Alistar.
Potrivit unei analize a Băncii Mondiale, mita pe care cetăţenii de pe întreg mapamondul au dat-o, în interacţiunea lor cu diferite instituţii publice din ţările în care trăiesc, este estimată la 1.000 de miliarde de dolari.