România, preţurile la carne sub media din UE
În România, preţurile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, arată datele publicate miercuri de Eurostat.
Articol de Florin Lepădatu, 23 August 2017, 10:49
Danemarca a avut în anul 2016 cele mai mari preţuri la carne din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu aproape 40 % mai mari decât media din UE, la polul opus cele mai mici preţuri la carne din UE fiind în Polonia, cu 47 % mai mici decât media europeană, urmată de Bulgaria, cu 44 % mai mici decât media, şi România, unde preţurile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, arată datele publicate miercuri de Eurostat.
Alte state membre unde preţurile la carne sunt semnificativ mai mari decât media din UE sunt Austria, cu 37% peste medie, Suedia, cu 34,5% peste medie, şi Franţa, 31,1% peste medie.
Dacă sunt luate în calcul toate ţările din Europa, nu numai statele membre UE, cele mai mari preţuri la carne sunt în Elveţia, cu 157% peste media din UE, iar cele mai mici sunt în continuare în Polonia, mai mici chiar decât în Albania sau Macedonia, relatează Agerpres.