România este pe penultimul loc în Europa la vaccinarea anti-COVID-19
În țara noastră, procentul persoanelor adulte vaccinate cu cel puțin o doză a ajuns abia la 35%, în timp ce în Portugalia a depășit 98%, în Franța și Danemarca - 95%.
Articol de Radiojurnal, 10 Octombrie 2021, 09:08
Capitala a atins un nou record - rata de incidenţă a urcat la 12,65 cazuri de COVID la mia de locuitori.
În acest context, Prefectura recomandă tuturor companiilor, de stat sau private, să introducă telemunca pentru angajaţi, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, programul de lucru să fie organizat în ture.
Prefectul capitalei, Alexandra Văcaru, a anunţat că în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în spaţiile publice.
Între timp, ritmul vaccinării anti-COVID-19 continuă să crească uşor - peste 25.000 de români au făcut în 24 de ore prima doză, iar ieri a fost depăşit pragul de 5,5 milioane de persoane cu schema completă.
În timp ce România se află în plin val pandemic, multe ţări europene au depăşit criza sanitară, iar viaţa a revenit la normal.
Datele Centrului European pentru Controlul Bolilor arată că situaţia s-a restabilit acolo unde populaţia s-a imunizat prin vaccinare.
România este pe penultimul loc în Europa la vaccinarea anti-COVID, înainte de Bulgaria.
În țara noastră, procentul persoanelor adulte vaccinate cu cel puțin o doză a ajuns abia la 35%, în timp ce în Portugalia a depășit 98%, în Franța și Danemarca - 95%, iar în Irlanda, Spania și Norvegia - 90%. Majoritatea celorlalte țări sunt cu peste 70% din populație vaccinată. De altfel, la nivelul Uniunii, peste 80% din populație este imunizată, arată datele Centrului European pentru Controlul Bolilor.
În ce privește incidența la 14 zile la 1.000 de locuitori, România se află pe lista roșie, alături de Bulgaria și Slovacia, pe lista galbenă sunt Grecia, Austria sau Elveția, iar pe cea verde, Olanda, Germania, Franța, Portugalia, Danemarca, Italia, Spania sau Ungaria.
Numărul deceselor asociate îmbolnăvirii de COVID-19 este acum, în general, în Europa de ordinul câtorva zeci pe zi în fiecare țară.