România a redus risipa alimentară cu 5% din 2016
România a redus risipa alimentară cu 5% din 2016 și până în prezent, a declarat astăzi ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.
Articol de Angela Cerven, 29 Septembrie 2022, 15:27
România a redus risipa alimentară cu 5% din 2016 și până în prezent, a declarat astăzi ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu ocazia Zilei Internaționale de conștientizare asupra risipei și deșeurilor alimentare.
Ministrul Daea a subliniat că în România există o legislație referitoare la reducerea risipei alimentare, care prevede ce trebuie făcut cu alimentele care se apropie de termenul de expirare, arătând că țara noastră nu se află într-o situație mai dificilă decât alte țări din cadrul Uniunii Europene.
Petre Daea: Este un moment de reflexie și un moment de instruire. Un moment de reflecție, ce înseamnă hrana pentru noi și de instruire, să ne folosim de ceea ce avem, să nu risipim ceea ce producem în fiecare zi.