Roma: Acord de colaborare între RAI şi Radio România
Acordul semnat joi cu RAI vine după cel semnat în decembrie cu Radio France, iar Radio România se află în negocieri avansate şi cu BBC.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 07 Martie 2019, 22:56
La Roma a fost semnat joi un acord de colaborare între Radio RAI şi Radio România, despre care preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a spus că este o confirmare a strategiei pe care Radio România a adoptat-o în ultimii ani, aceea de a-şi consolida relaţiile cu marile companii publice de media.
Acordul semnat joi cu RAI vine după cel semnat în decembrie cu Radio France, iar Radio România se află în negocieri avansate şi cu BBC, potrivit preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.
Acordul de la Roma a fost semnat de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, şi de directorul general al radioului naţional RAI din Italia, Fabrizio Salini.
Georgică Severin: "De ce căutăm aceste acorduri cu marile forţe? Pentru că în primul rând de la ele putem să învăţăm foarte multe. Când vrei să modernizezi, când vrei să dezvolţi ceva amplu, nu este bine neapărat să inventezi roata. Dacă învăţăm din greşelile altora, din modul cum alţii au aplicat, de exemplu, trecerea la digitalizare, emisia DAB în Marea Britanie, aici, în RAI, sau în Franţa ne apropiem foarte mult şi în structurile organizatorice, putem să încercăm să evităm greşelile altora, bineînţeles fără să avem vreo şansă să nu ni le facem şi pe ale noastre proprii".
Fabrizio Salini: "Şi pentru RAI este foarte important acest acord, care cu siguranţă va contribui ulterior la întărirea raporturilor, a relaţiilor dintre Italia şi România, două ţări care colaborează enorm de mult şi în interiorul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, deci, este un moment foarte important acesta şi pentru noi".
Reporter: După semnarea acordului, delegaţia de la Radio România a vizitat studiourile din sediul Radio RAI, aflate în clădirea istorică în care în 1924, din biroul lui Guglielmo Marconi s-a realizat prima transmisie radio.