Revista presei locale
Articole din Servus Hunedoara, Ziarul de Vrancea, Ziarul Prahova Gazeta de Sud, Monitorul de Neamţ şi Roman, Ziua de Cluj.
21 Septembrie 2009, 08:46
Locuitorii municipiului Deva respiră, de câteva zile, un aer alterat, ce rezultă de la deşeurile aruncate pe un câmp aflat la marginea oraşului, aflăm din cotidianul Servus Hunedoara
Şeful Gărzii de Mediu Hunedoara a spus că deşeurile au fost împrăştiate, pe post de îngrăşământ, pe acel teren, de către reprezentanţii unei ferme de păsări de la marginea Devei. Din cauza faptului că au fost aruncate în timp ce afară se înregistra o temperatură de 24 -25 de grade Celsius s-a degajat acest miros neplăcut pe care l-au simţit locuitorii oraşului.
Bătrânii cumpară medicamente pe “caieţel”, titrează Ziarul de Vrancea
“Pensionarii sunt cei mai corecţi, vin mereu să plătească atunci când iau pensia”, spun farmaciştii, care au ajuns să lucreze cu caieţel, ca la magazinele de la ţara cu bătrânii care beneficiază de medicamente aproape gratuite înghit pe zi pilule în valoare de 9.000 de lei.
Începută acum 15 ani, o şcoală din Boldeşti-Scaeni nu este gata nici acum informează Ziarul Prahova
Principalul motiv invocat de primarii care s-au tot perindat la cârma acestui oraş: lipsa fondurilor. Aceasta este "istoria" clădirii Scolii nr. 1 cu clasele I-VIII din Boldeşti-Scaeni, unde învată peste 650 de elevi. Din capul locului facem precizarea că toate cele 12 săli de clasa în care învaţă, deocamdată, respectivii elevi, carora li se adaugă patru laboratoare, au fost finalizate mai de mult timp, iar acestea dispun de dotarea necesară desfaşurării normale a procesului instructiv-educativ. Obiectivul la care se lucrează, în momentul de faţă, este corpul administrativ al şcolii. Neavând un spaţiu destinat cancelariei, cele aproximativ 45 de cadre didactice au fost nevoite să-şi încropeasca unul pe holurile şcolii.
Şi Spitalul „Filantropia“ din Craiova aşteaptă un nou sediu citim în Gazeta de Sud
Trei secţii cu 130 de paturi, laboratoarele de analize medicale şi radiologie şi o sală de curs în care din această toamnă ar fi trebuit să înveţe 80 de studenţi ai Facultăţii de Medicină au fost pierdute în instanţă de Primăria Craiova, în favoarea Casei de Pensii Dolj, printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Direcţia de Sănătate Publică Dolj caută soluţii pentru ca bolnavii de la Spitalul Municipal „Filantropia“ să nu ajungă în stradă.
Comunitatea de rromi de la intrarea în comuna Vînători Neamţ are sansa să scape de sărăcia lucie în care a trăit timp de cîteva generaţii
Primul pas, constînd într-o locuinţă decentă, se face cu ajutorul unor organizaţii neguvernamentale care au început deja să construiască primele cinci din cele 24 de case, prevăzute pînă în 2011, în proiectul „O casă, un viitor!“. Monitorul de Neamţ şi Roman scrie că familiile beneficiare au obligaţia de a efectua 500 de ore de muncă voluntară la construcţia propriei case dar şi la celelalte. Imobilele nu sunt oferite gratuit, ci vor trebui plătite în maximum 20 de ani prin rate lunare, ce pot ajunge la un milion de lei vechi.
Ziua de Cluj publică portretul unui adevărat suporter
Grigore Constantin sau nea Costică, după cum îi spun prietenii, ţine cu Universitatea de 70 de ani, iar tot cam de atunci parcurge pe jos distanţele care-l despart de locurile unde joacă “Şepcile roşii”. A fost la Bucureşti, Braşov, Covaci sau Constanţa, dar şi la Budapesta. Fanul acum in varsta de 80 de ani spune ca nici cel de-al Doilea Război Mondial nu l-a oprit din pasiunea sa. A mers la meciurile “Şepcilor roşii” chiar şi la Sibiu, unde Universitatea s-a refugiat după ce Nord-Vestul Transilvaniei a revenit Ungariei, în urma Tratatului de la Viena. “Nu aveam probleme să trec până la Sibiu. Ştiam vreo doi ofiţeri unguri şi mă lăsau să trec. I-am prins pe tăţi acolo, la Sibiu. Era o echipă tare faină!”, relatează entuziasmat. Recordul lui nea Costică e un drum de aproape 750 de kilometri, de la Dej până pe litoral, în localitatea 2 mai, pe care l-a parcurs în aproape patru luni.