Revista presei locale
Articole din Ziua de Cluj, Servus Hunedoara, Ziarul de Vrancea, Gazeta de Olt, Ziarul de Prahova, Pandurul, Transilvania Expres, Informaţia de Severin.
17 Septembrie 2009, 10:18
Peste 14.000 de sibieni sunt în atenţia Fiscului, pentru că au efectuat în perioada 2006 – 2008 activitate economică prin tranzacţii imobiliare şi au obţinut venituri cu caracter de continuitate fără să plătească TVA anunţă Tribuna. Cea mai mare tranzacţie din această perioadă este de 20 de milioane de euro. Cei care au obţinut venituri cu caracter permanent vor fi puşi să plătească TVA . Sunt luaţi în vizor şi unii notari, bănuiţi că ar fi perceput impozite prea mici la tranzacţii. Lucrătorii Gărzii Financiare (GF) Cluj au suspendat activitatea unui număr de 69 de agenţi economici din oraş, doar în ultimele două luni, după ce s-a constatat că acestea nu eliberează bonuri fiscale pentru produsele comercializate. Din astfel de practici, statul a fost prejudiciat cu aproape 5 milioane de lei în două luni scrie Ziua de Cluj. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul agenţilor economici suspendaţi este dublu, arată statisticile GF
„Dans” cu planoare
La Aeroclubul „Constantin Manolache” de la Săuleşti, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12, lansarea volumului „Vlaicu”, scris de istoricul de aviaţie Dan Antoniu, pentru marcarea a 96 de ani de la primul zbor realizat cu planorul, construit de pionierul aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu. Evenimentul va cuprinde, de asemenea, şi un program aviatic de excepţie, prezentat de piloţii Aeroclubului României. Cotidianul Servus Hunedoara dezvaluie si cateva surprize: Pentru prima dată în România, o formaţie de două planoare va prezenta un program de acrobaţie pe muzică ascultată de publicul de la sol. Planoarele vor lăsa şi celebrele linii pe cer, specifice avioanelor de acrobaţie cu fumigene, ceea ce va constitui o altă premieră naţională.
Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” continuă şi în acest an scolar informează Ziarul de Vrancea. Beneficiari ai Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în intreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o masură de protectie, ori aflaţi sub tutela în cazul respectării condiţiei de venit. Pentru a beneficia de sprijin financiar din partea statului, elevul, ajutat de reprezentantul legal, trebuie sa formuleze o cerere în perioada 15 septembrie - 1 octombrie, la unitatea de învăţământ la care este înscris.
Gazeta de Sus anunţă oportunităţi pentru liceenii doljeni. Comisia Europeană a dat startul înscrierilor pentru cea de-a treia ediţie a concursului tinerilor traducători Juvenes Translatores, adresat liceelor din UE. Şcolile îşi pot depune candidaturile până pe 20 octombrie 2009, urmând să lanseze în competiţie câte cinci elevi născuţi în 1992. Aceştia trebuie să aleagă limba din care şi în care intenţionează să traducă un text. Ei sunt liberi să aleagă între cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
Reporterii de la Gazeta de Olt au fost prezenţi la şedinţa publică pentru ocuparea unor posturi de suplinitori. Sute de oameni s-au îngrămădit ieri pentru ocuparea unor ultime locuri în învăţământul oltean. Cei mai mulţi dintre ei au participat, fără succes, şi la celelalte şedinţe publice. Posturile care vor rămâne disponibile vor fi repartizate în fiecare zi de vineri, potrivit site-ului Departamentului de resurse umane din ISJ Olt.
In Comarnic nu mai mişcă nimic - titreaza Ziarul de Prahova. Declarat oraş acum 41 de ani, Comarnicul trăieşte în această perioadă, din plin, efectele negative ale crizei economico-financiare. Efecte care se resimt în viaţa urbei, dar mai ales a oamenilor. Motivul este ca tot ceea ce a însemnat odinioară industrie la Comarnic a murit. Reamintim că dezvoltarea acestei aşezări a fost marcată de înfiinţarea unei fabrici de var hidraulic şi de ciment, pe locul căreia avea să se dezvolte, mai târziu, fabrica de ciment. Pe lista societăţilor care erau cunoscute odinioară se mai adaugă fabrica de ceramică “Vulturul" şi ţesătoria de covoare şi cusături naţionale “Covorul popular". Astăzi, toate acestea sunt doar amintiri, rămase în memoria acelora care au intrat cândva pe poarta acestor fabrici.
Cotidianul gorjean Pandurul prezintă o primărie mai săracă decât un asistat social. Criza financiară a adus unele dintre primăriile Gorjului în impas financiar. Un exemplu ar fi primăria Ciuperceni care mai are în cont doar 2 milioane de lei vechi proveniţi din taxe şi impozite. Ajutoarele sociale şi salariile la opt angajaţi ai serviciului de Gospodărie Comunală nu sunt plătite pe această lună, iar salariile angajaţilor primăriei au fost diminuate. Nici primăriile Albeni, Bâlteni şi Motru nu au o situaţie finaciară prea bună.
Caz special, dar nu unic, după cum sustin reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, în judeţul Neamţ: un medic a emis o retetă compensată pentru o pacientă decedată. Acum doctorul trebuie să suporte contravaloarea medicatiei, pentru că eroarea nu trebuie să fie suportată din contributia celor care suportă lună de lună bani cu care se sustine bugetul asigurărilor sociale. La mijloc e vorba de 89,88 milioane de lei vechi. Bani pe care va trebui să îi dea din propriul buzunar medicul psihiatru Rodica Stan. Deocamdată această pagubă a fost acoperită de către Spitalul Judetean Neamt, dar sînt în derulare formalitătile pentru ca pînă la urmă suma să fie scoasă de la doctoriţa Stan afirmă colegii de la Monitorul de Neamt şi Roman.
Constanţa are, începând de ieri, un Centru de recuperare salină informeaza Cuget Liber. Invenţia sa se adresează bolnavilor cu afecţiuni respiratorii, căci ajută la eliminarea focarelor de infecţie ale tractului respirator, ameliorează afecţiunile din sfera O.R.L.-ului, previne răceala şi gripa. De asemenea, pot face salinoterapie şi cei aflaţi în căutarea unui loc de relaxare, întrucât reduce nivelul de stres.
Braşovenii nu vor avea apă caldă şi căldură de la CET, cel puţin până la sfârşitul lunii octombrie afirmă Transilvania Expres. 40.000 de apartamente sunt afectate din această cauză. CET Braşov are datorii de peste 400 de milioane de lei la furnizorul de gaz, care a anunţat că opreşte aprovizionarea. Braşovenii care şi-au plătit datoriile la întreţinere sunt revoltaţi pentru că trebuie să sufere din cauza rău-platnicilor.
Informaţia de Severin avertizează : Gunoiul menajer al orşovenilor riscă să rămână pe străzi! Legea nu mai permite depozitarea resturilor în incinta vechii gropi de gunoi, iar firma de salubritate din Orşova nu găseşte soluţii. Câţiva consilieri locali ai municipiului au încercat să anexeze un teren de lângă fosta groapă de gunoi, însă terenul este proprietate privată, astfel că propunerea lor a fost respinsă.