Revista presei centrale, 15 decembrie
Articole din Ziarul Financiar, România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul şi Jurnalul Naţional.
Articol de Mirela Ursachi, 15 Decembrie 2011, 08:34
În Ziarul financiar: "Cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri. Bancherii spun că riscurile sunt minime". După ce a apărut o breşă în securitate la un procesator european, mulţi clienţi s-au trezit că au conturile blocate. Ei vor primi plastice noi, emise împreună cu un nou cod PIN. Ar fi vorba de o jumătate de milion de carduri potenţial afectate, spun surse citate de ziar. Bancherii români dau asigurări că banii clienţilor sunt în siguranţă, iar emitentul de carduri Visa spune că victimele fraudei îşi vor primi banii înapoi. Trebuie să fim atenţi şi să raportăm băncii emitente orice activitate suspectă.
"Propaganda TV. De ce-şi fac politicienii televiziuni", titrează România Liberă.
Avem inflaţie în media: în ţara noastră există un total de 810 posturi TV, locale sau naţionale.
Apropierea anului electoral 2012 a lansat o adevărată luptă: anul acesta, CNA a acordat 52 de licenţe pentru televiziuni şi cele mai multe aparţin unor companii finanţate, pe faţă sau ocult, de oameni politici de toate culorile.
Vor fi ele simple instrumente de propagandă politică? se întreabă România Liberă.
Despre un caz intrat în istorie ca fiind cea mai gravă eroare judiciară postdecembristă, Evenimentul Zilei scrie: "Ţundrea, reabilitat la patru ani după moarte!". Justiţia română a făcut un pas şi l-a condamnat la 22 de ani de puşcărie pe adevăratul ucigaşul violator al unei fetiţe de 13 ani, în locul căruia a stat 12 ani după gratii un om nevinovat. În spatele dramei, o poveste ca în Contele de Monte Cristo: securistul care a ajutat cu informaţii "importante" la condamnarea pe nedrept a lui Ţundrea s-a căsătorit cu fosta soţie a acestuia, dezvăluie Evenimentul.
Adevărul n-a uitat de dosarul primarului suspendat al Clujului: "Fabrica de şpagă Apostu & soţia". În ultimele zile s-au tot adăugat denunţuri din partea reprezentanţilor unor societăţi care au dat bani grei pentru aşa-zisa consultanţă la firma Monicăi Apostu, în schimbul unor avize şi autorizaţii. Dacă în momentul arestării se vorbea despre o mită de 125.000 de euro, suma s-ar mai fi rotunjit cu aproape încă pe atât.
Jurnalul Naţional ne aduce şi astăzi în atenţie pericolul în care sunt pădurile de la noi: "Verdictul Academiei: jaf în Parcul Naţional Retezat. Au fost descoperiţi gândacii cu două picioare care distrug ecosistemul forestier". În Parcul Naţional Retezat, sub motivaţia infestărilor masive cu gândaci, au fost rase suprafeţe importante cu arbori sănătoşi. Cei bolnavi au rămas pe loc, pentru că nu erau valoroşi din punct de vedere economic, aflăm din Jurnalul Naţional.