Reuniunea informală a miniştrilor comerţului din UE
Bucureşti va găzdui, săptămâna aceasta, o reuniune informală a miniştrilor comerţului din UE.
Articol de Florin Lepădatu, 18 Februarie 2019, 08:13
Bucureşti va găzdui, săptămâna aceasta, o reuniune informală a miniştrilor comerţului din UE.
Cu acest prilej, comisarul european Cecilia Malmstrom şi ministrul pentru mediul de afaceri Ştefan Radu Oprea, vor participa joi la o reuniune de dialoguri cu cetăţenii, în cadrul căreia vor discuta despre stadiul negocierii şi implementării acordurilor de comerţ liber ale UE cu pieţe terţe.
Reporter Oana Bâlă: "Reuniunea informală a miniştrilor comerţului din statele membre ale Uniunii Europene se va desfăşura la Palatul Regal şi la Palatul Parlamentului şi va fi prezidată de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.
La reuniune vor mai fi prezenţi, printre alţii comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmström, dar şi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Roberto Azevędo.
În cadrul reuniunii, miniştrii vor discuta despre procesul de modernizare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului, precum şi despre relaţiile comerciale dintre UE şi SUA.
Vor mai fi abordate subiecte precum negocierile comerciale în curs ale uniunii şi ultimele evoluţii legate de iniţiativa europeană "Totul în afară de arme".
În marja evenimentului se va desfăşura la Biblioteca Centrală Universitară Carol I, sesiunea de dialoguri cu cetăţenii, organizată de Comisia Europeană la care vor participa comisarul Cecilia Malmström şi ministrul Ştefan Radu Oprea.
Tema principală va fi stadiul negocierii şi implementării acordurilor de comerţ liber ale UE cu pieţe terţe.
Şi tot săptămâna aceasta, în cadrul dimensiunii parlamentare a preşedinţii române a Consiliului UE are loc la Parlamentul European de la Bruxelles Conferinţa pentru stabilitate, coordonare şi guvernanţă economică în UE.
Scopul principal al reuniunii este de a consolida cooperarea dintre parlamentele naţionale şi Parlamentul European şi de a spori totodată răspunderea democratică a guvernanţei pe aspecte ce ţin de politicile bugetare şi economice ale UE, mai ales în ceea ce priveşte Uniunea Economică şi Monetară."