Rețete din bucătăria bănățeană în meniul restaurantelor din Timișoara
„Gustă diversitatea în grai bănăţean” este un proiect al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Timiş, în parteneriat cu HoReTim, care îşi propune să promoveze reţetele vechi.
Articol de Radiojurnal, 24 Iunie 2021, 12:26
În premieră, reţete vechi din bucătăria tradiţională bănățeană se vor afla în meniurile restaurantelor din Timişoara.
„Gustă diversitatea în grai bănăţean” este un proiect al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Timiş, în parteneriat cu HoReTim, care îşi propune să promoveze reţetele vechi din regiune.
Proiectul a demarat cu 13 restaurante, însă uşa este deschisă tuturor patronilor care sunt în căutare de soluţii după redeschidere.
În cadrul proiectului a fost realizată şi o hartă care cuprinde toate restaurantele care au în meniul lor şi mâncare tradiţională bănăţeană, spune directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Timiş, Delia Barbu.
Reţetele au fost adunate de profesorul Mărioara Pisat, în decurs de mai bine de zece ani, în cadrul proiectului „Lada cu zestre”.
Acum, se poate lăuda acum cu peste o sută de preparate tradiţionale găsite în toate colţurile Banatului.