Reparaţiile la maşinile second hand pot dubla preţul de achiziţie
Cele mai multe autoturisme second hand vândute în judeţul Caraş-Severin provin din Germania.
Articol de Mario Balint, 09 Iunie 2018, 13:32
Cele mai multe autoturisme second hand vândute în judeţul Caraş-Severin provin din Germania.
Sunt mulţi care preferă să străbată 2000 de kilometri pentru a-şi alege singuri maşina, în timp ce alţii fac din asta o afacere.
Maşinile din Germania sunt mult mai ieftine şi sunt foarte bine întreţinute, însă specialiştii atrag atenţia că şi acestea au nevoie de reparaţii, care, de multe ori, dublează preţul de achiziţie.
Poţi achizţiona o maşină veche, dar bună, adusă din Germania chiar şi cu 1000 de euro, însă trebuie să o verifici atent şi să o repari, dacă vrei să circuli în siguranţă, spune un proprietar de parc auto, care a făcut o afacere din comercializarea maşinilor second hand.
Ionel Pau, proprietarul unui service auto, este de părere că reparaţia unei astfel de maşini poate depăşi costul de achiziţie, dar proprietarul este obligat să o facă, dacă doreşte să circule în siguranţă.
Ionel Pau: În ţară au intrat maşini care poate de mult timp nici măcar nu mai erau agreate pentru piesele de schimb în ţările europene. Marea majoritate a lor, care au ajuns la costul de până intr-o mie de euro în România, valoarea unei reparaţii, care ar putea-o aduce pe un standard de trafic în siguranţă, de multe ori costă mai mult decât maşina. Partea proastă e că şi multe dintre maşinile existente în ţară care sunt mai mult de zece ani, datrită stării destul de precare încă a drumurilor noastre, pot să fie verificate mai des decât o dată la doi ani.
Reporter: Ionel Pau mai spune că mai mult de jumătate dintre maşinile intrate în service la inspecţia tehnică, în ultima săptămână, sunt mai vechi de zece ani, punând acest lucru pe seama noii legislaţii care prevede obligativitatea ITP-ului anual la maşinile mai vechi de zece ani