Reducerea TVA la alimente "a crescut consumul de carne"
În 2-3 ani de la aplicarea acestei măsuri încasările se vor consolida, industria alimentară va deveni mai puternică şi se vor reduce importurile, spune Radu Timiş.
Articol de Florentina Varga, 04 August 2015, 16:34
Reducerea taxei pe valoarea adăugată la alimente stabilită de guvern de la 1 iunie a dus deja la creşterea consumului de carne şi produse din carne, spune Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.
În opinia sa, în 2-3 ani de la aplicarea acestei măsuri încasările se vor consolida, industria alimentară va deveni mai puternică şi se vor reduce importurile.
Radu Timiş a ţinut să sublinieze astăzi creşterea substanţială a consumului la produsele din carne.
"La crud-uscate, în luna iulie faţă de luna iunie creştere 14,9%, luna iulie faţă de luna mai 25,8%. De exemplu, la diverse: mici, slănină, carne tocată - 7,1% faţă de luna mai şi luna iulie - 20,5%. La Specialităţi - 6,3 - 13,7%. Nici un produs n-a scăzut", spune Radu Timiş.
Creşterea consumului a fost, de altfel, unul dintre principalele scopuri ale reducerii TVA, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii