Recomandări de la INSP
Recomandări de la INSP.
Articol de Radiojurnal, 15 Octombrie 2021, 07:26
A început transferul din România în Ungaria al primilor 10 pacienţi COVID, care au nevoie de îngrijiri într-o secţie de ATI.
Din păcate, una din paciente nu a rezistat şi la scurt timp după plecarea de la UPU a Spitalului Judeţean Timiş a făcut stop cardio-respirator şi a murit.
În România nu mai există niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19, iar ţara noastră a cerut ajutor european pentru îngrijirea acestora.
Joi a fost stabilit un nou record.
În spitalele din România sunt internate circa 17.600 de persoane, iar peste 1.700 sunt în secţii de ATI.
MApN a anunţat că este în curs de creştere a numărului de paturi în toate spitalele militare din ţară, iar cel de la Craiova devine de mâine spital-suport COVID.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia o decizie cu privire la propunerea INSP privind instituirea carantinei în zona metropolitană a Bucureştiului, considerată necesară în contextul epidemiologic actual.
Măsura nu este însă agreată la Palatul Victoria.
Capitala şi Ilfovul au raportat în total puţin sub 4 mii de cazuri noi de COVID-19, ceea ce reprezintă aproape un sfert din raportarea la nivel naţional de circa 16.400 de infectări diagnosticate în 24 de ore şi că incidenţa îmbolnăvirilor înregistrează cea mai mare rată la nivel naţional, peste 16 cazuri la mia de locuitori în Ilfov şi aproape 15,5 în Bucureşti.
Reporter: Mihaela Enache: Specialiştii INSP recomandă ca toate activităţile să fie întrerupte, iar circulaţia persoanelor interzisă timp de două săptămâni în Bucureşti şi în localităţile de la marginea capitalei, pentru a se limita răspândirea rapidă şi îngrijorătoare a coronavirusului. Premierul în exerciţiu spune însă că nu ia în calcul o astfel de soluţie, ci optează pentru impunerea certificatului verde în cazul oricărei activităţi economice sau care presupune intrarea în contact cu alte persoane. Florin Cîţu este, alături de colegi din cabinetul demis, şi printre iniţiatorii unui proiect de lege care i-ar obliga pe toţi angajaţii din sănătate, inclusiv din instituţiile cu atribuţii în domeniu, ca ministerul, CNAS şi toate unităţile subordonate să prezinte la începerea programului de lucru certificatul verde COVID-19, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea pe cheltuiala proprie. Doar persoanele cu dovadă medicală că nu se pot vaccina ar face teste pe cheltuiala angajatorului.