Răzvan Vulcănescu, interimar la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
Răzvan Teohari Vulcănescu a fost numit preşedinte interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Articol de Radiojurnal, 01 Septembrie 2017, 13:50
Actualul vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Teohari Vulcănescu, a fost numit preşedinte interimar al instituţiei, potrivit unor surse din Ministerul Sănătăţii.
Funcţia a fost deţinută de Marian Burcea, demis de premier după ce a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul privind decontări ilegale de servicii medicale. Marian Burcea şi alte 12 persoane vor ajunge astăzi în instanţă, cu propunerea de arestare preventivă.
Direcţia Naţională Anticorupţie suspectează că fondurile CASMB ar fi fost fraudate prin decontarea unor servicii medicale fictive, în baza a sute de dosare medicale false. Prejudiciul estimat se ridică la 3 milioane de euro.
În ultimii ani, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au fost semnalate mai multe nereguli, despre care ne vorbeşte reporterul nostru, Adriana Turea.
Reporter: În ceea ce priveşte relaţia cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi casele judeţene de sănătate, de-a lungul ultimilor ani, printre problemele semnalate de asociaţiile profesionale şi de pacienţi se numără proasta funcţionare a sistemului informatic, de la blocarea cardului de sănătate până la imposibilitatea medicilor de a-şi face raportările lunare, amânarea negocierilor pentru achiziţia medicamentului pentru hepatită C, care a dus la imposibilitatea introducerii în tratament a altor bolnavi şi refuzul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor de a acorda adeverinţa de asigurat unor pacienţi imobilizaţi la pat.
În acest caz, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a cerut preşedintelui Casei Judeţene de Sănătate Bihor să înceapă o anchetă administrativă şi a trimis la Bihor Corpul de Control al ministerului. Alte discuţii care au fost în jurul CNAS s-au referit la modul de compensare a medicamentelor, lipsa contractului de mentenanţă a sistemului informatic şi fraudarea reţetelor. De asemenea, medicii de familie s-au plâns de nenumărate ori de proasta finanţare, de birocraţie şi de măsurile contractuale abuzive.