Răzvan Theodorescu: Radioul public este un stâlp al civilizaţiei româneşti
Despre consistenţa radioului şi despre rolul fundamental în istoria românilor a ales să vorbească academicianul Răzvan Theodorescu.
Articol de Radiojurnal, 02 Noiembrie 2016, 11:50
Despre consistenţa radioului şi despre rolul fundamental în istoria românilor a ales să vorbească academicianul Răzvan Theodorescu.
Răzvan Theodorescu: "Radioul, care are aproape 90 de ani de existenţă în România, este din punctul meu de vedere formula audiovizuală cea mai la îndemână, poate mai puţin spectaculoasă astăzi decât televizunea, dar de o foarte mare consistenţă.
"Iar în istoria românească, sigur, a jucat un rol fundamental.
"Să ne amintim de mesajul regelui din 23 august, să ne amintim de ce a însemnat radioul în timpul Revoluţiei din 1989 şi vreau să vă spun că, de multe ori, cel puţin în vremea în care s-a întâmplat să fiu eu preşedintele Radioteleviziunii şi graţie faptului că echipa radioului era o echipă eminentă şi graţie faptului că în fruntea radioului se afla un jurnalist precum Eugen Preda, a fost posibil ca de multe ori veşti importante, interne şi internaţionale, să fie date întâi de radio şi mai apoi de televiziune.
"Radioul este, pentru mine personal, în copilărie radioul a însemnat teatru, a însemnat muzică, pentru o lume care era foarte săracă radioul era extrem de bogat şi mi-a dat foarte mult.
"Dă în continuare în ciuda concurenţei sale cu radiourile comerciale.
"Radioul public este, repet, un stâlp al civilizaţiei româneşti."