"Punţi de comunicare" pe calea undelor
Într-un interviu acordat Radio România, directorul Radio Moldova, Alexandru Dorogan a subliniat că obiectivul principal al acordului dintre cele două radiouri publice este acela de a nu fi doar unul formal ci unul bogat în conţinut.
Articol de Ionuţ Dragu, 18 Mai 2010, 18:09
Aflat în vizită la Bucureşti, pentru acordul dintre Radio Moldova şi Radio România, directorul Alexandru Dorogan speră ca viitoarea coloaborare să ducă la realizarea unor emisiuni care să reflecte într-un mod profesional evenimentele din Republica Moldova.
Alexandru Dorogan a subliniat că obiectivul principal al acordului este acela de a nu fi doar unul formal ci unul bogat în conţinut, "ca împreună să ştim foarte clar ceea ce avem de făcut, în acest proces de colaborare, de cel puţin doi ani de zile".
În viziunea lui Alexandru Dorogan, acordul dintre cele două posturi de radio este de fapt stabilirea unor posibilităţi şi punţi de comunicare între posturi, pentru ascultători, "de realizare împreună a unor emisiuni de o prezenţă mai largă, mai amplă, mai frecventă a evenimentelor din România, la Radio Moldova şi a evenimentelor din Republica Moldova, la Radio România Actualităţi, Radio România Cultural şi la Antena Satelor".
De asemenea Alexandru Dorogan a precizat că întâlnirea cu reprezentanţii Radio România a reuşit să identifice şi să stabilească unele posibilităţi de a organiza pregătiri profesionale pentru colegii de la Radio Moldova, atât pentru jurnalişti cât şi pentru pentru tehnicieni.
Alexandru Dorogan speră ca viitoarele relaţii dintre Republica Moldova şi România să fie influenţate benefic de experienţa acumulată de România din multe puncte de vedere.
Printre lucrurile pe care directorul Radio Moldova nu le-ar schimba sunt pasiunea şi dragostea de a face radio, dar şi principiul credibilităţii, care în opinia sa este asigurat prin echidistanţă, imparţialitate şi printr-un bun profesionalism.
Printre schimbările pe care le are în vedere directorul de la Radio Moldova se regăseşte, şi extinderea posibilităţilor de a oferi publicului din Republica Moldova o diversitate culturală, în strânsă legătură cu istoria şi tradiţiile din zonă.
Interviul integral acordat de directorul Radio Moldova, Alexandru Dorogan pentru Radio România poate fi citit şi ascultat aici.