Proiecte care vizează eficienţa şi trecerea către energia verde
Bucureştiul a rămas foarte mult în urmă din perspectiva energiei, ca infrastructură.
Articol de Radio România Actualităţi, 08 Aprilie 2024, 15:22
Bucureştiul a rămas foarte mult în urmă din perspectiva energiei, ca infrastructură, iar una dintre cauze este faptul că sunt multe instituţii şi decizia se ia foarte greu şi de multe ori nu există dialog. Directorul general al Electrocentrale Bucureşti, Claudiu Creţu, spune că societatea pe care o conduce este interesată de implementarea oricăror proiecte fezabile care vizează eficienţa şi trecerea către energia verde. Prezent la un eveniment de specialitate, el a subliniat câteva dintre priorităţite companiei în domeniu.
Claudiu Creţu: ”Mesajul pe care vreau să îl transmit este că suntem foarte interesaţi de stocare de energie, atât stocare de energie termică, cât şi electrică. Asta pentru că avem amplasamentele CET-urilor, unde sunt câteva zeci de hectare şi atunci avem posibilitatea să dezvoltăm proiecte în acest sens.
Urmează să lansăm o selecţie pentru un studiu de fezabilitate pe partea de stocare de energie. Ne interesează să înţelegem cum putem integra pompele de căldură mari, pentru că acest exces uneori de energie verde ar trebui stocat şi utilizat către încălzire, obiectivul fiind, evident, decarbonare, deci, să avem cât mai puţin caz.”
Claudiu Creţu a menţionat şi că proiectul de fuziune între Electrocentrale Bucureşti şi Termoenergetica merge înainte, acum aflându-se în stadiul pregătirii documentaţiei în vederea selectării unui consultant care să asiste companiile în acest proces./editor Florin Lepadatu/