Programul "cornul şi laptele", întrerupt în Vâlcea
Unii părinţi sunt nemulţumiţi de derularea programului "cornul şi laptele", dar alţii reclamă faptul că acesta a fost întrerupt. În judeţul Vâlcea, din cele 89 de localităţi numai în 10 elevii primesc produsele cuvenite.
Articol de Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea, 19 Octombrie 2010, 19:51
În judeţul Vâlcea, din cele 89 de localităţi numai în 10 elevii primesc produsele cuvenite în urma programului "coenul şi laptele".
Elevii nici nu vor intra în curând în posesia acestora până când firmele înscrise la licitaţie nu îşi vor finaliza etapele contestaţiilor.
Aceasta este legislaţia în vigoare care trebuie respectată, după cum susţine însuşi preşedintele Comisiei de licitaţie, Dumitru Persu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, care estimează că abia începând cu 25 octombrie elevii vâlceni îşi vor primi produsele alimentare.
Dumitru Persu spune că singura societate care s-a calificat în program a pierdut ulterior licitaţia.
În asemenea condiţii, cei de la inspectoratul şcolar judeţean Vâlcea susţin că nu pot fi decât martorii acestei situaţii delicate şi regretă că primarii celor 79 de localităţi nu s-au îngrijit ca licitaţiile să se desfăşoare la nivelul fiecărei administraţii locale.
Inspectorul şcolar general, Gabriela Ene, spune că ar fi fost bine ca licitaţiile să se desfăşoare la fiecare primărie în parte, pentru a se putea introduce clauze referitoare la distanţa maximă pe care să o parcurgă firma până îţi aduce produsele.
Totodată, reprezentanţii acestei instituţii pledează pentru bonuri valorice în detrimentul produselor alimentare.
"Era mult mai bine, dacă banii pentru corn şi lapte, şi măr se comasau şi se dădeau nişte tichete valorice, pe care le puteau folosi fie părinţii, fie şcolile în cazul în care vroiau să desfăşoare un program special după orele de la şcoală", mai spune Gabriela Ene.
Aceiaşi părere este împărtăşită pe jumătate şi de părinţii copiilor vâlceni, care nu s-au arătat revoltaţi de faptul că micuţii nu îşi primesc laptele şi cornul de mai bine de o lună de zile.
Unii dintre părinţi consideră că este mai bine ca elevii să nu primească cornul şi laptele, "decât să se îmbolnăvească".