Program-pilot de tratare a anxietăţii în timpul zborului
Programul "Sunt aerofob, dar mă tratez" urmăreşte creşterea numărului de pasageri, în condiţiile în care din punct de vedere statistic unul din cinci oameni suferă de aerofobie.
27 August 2015, 19:52
Programul-pilot de tratare a anxietăţii în timpul zborului "Sunt aerofob, dar mă tratez" urmăreşte creşterea numărului de pasageri, în condiţiile în care din punct de vedere statistic unul din cinci oameni suferă de aerofobie - a declarat astăzi directorul Direcţiei Relaţii Externe din cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.
Lansarea programului-pilot a avut loc într-o sală care a fost amenajată exact ca interiorul unui avion de linie.
În prezenţa stewarzilor a fost simulat întreg procesul parcurs la decolarea unei aeronave.
"Proiectul-pilot va demara la jumătatea lunii octombrie. După finalizarea proiectului vom deschide şi către publicul larg acest proiect, să avem un număr cât mai mare de persoane care şi-au învins teama de zbor, astfel încât să devină pasageri, clienţi ai noştri.
"Cursul este ţinut atât de un psiholog specializat în acest domeniu, cât şi de tehnicieni, ingineri care le vor vorbi în detaliu şi despre avioane şi despre zbor. Vor avea ocazia pe lângă cursurile teoretice să participe şi la sesiuni practice în aeroport", a spus Valentin Iordache.
Programele de tratare a anxietăţii în timpul zborului sunt deja o prezenţă constantă în numeroase ţări din întreaga lume.
Cele mai avansate tehnici de terapie folosesc realitatea virtuală pentru a simula mediul în care pacienţii experimentează sentimentul de teamă faţă de zbor şi pentru a induce reacţiile pe care să înveţe să le controleze