Program de prevenire a obezității, promovat de patronatele din hoteluri și restaurante
Prin programul de prevenire a obezității denumit FOOD, aflat deja în al cincilea an, organizația HORA încurajează personalul să respecte masa de prânz și să mănânce împreună.
Articol de Alex Avram, 12 Martie 2024, 15:15
Patronatele din hoteluri și restaurante se alătură eforturilor de promovare a unei alimentații sănătoase, printr-o inițiativă destinată angajaților proprii, pe care o doresc extinsă la populația generală.
Prin programul de prevenire a obezității denumit FOOD, aflat deja în al cincilea an, organizația HORA încurajează personalul să respecte masa de prânz și să mănânce împreună.
Prin componenta edu-food, sunt incluse și programe educaționale pentru copii și adulți pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța unor mese echilibrate și sănătoase, spune președintele organizației HORA, Radu Savopol.
Radu Savopol: Cred că este un lucru extraordinar, pe care dacă vom reuși să-l dezvoltăm în România și să intre în ritualul nostru de zi cu zi, a ieși la prânz cu colegii de muncă, cu colegii de școală, e foarte important. E un aspect și o componentă a vieții normale. O mâncare sănătoasă poate să fie foarte bine legată de partea de socializare. Eu cred că oamenii, dacă vor sta în jurul unei mese pentru o jumătate de oră - 45 de minute, vor mânca, vor discuta și se vor simți bine, cred că se vor întoarce la muncă mult mai fericiţi.
Realizator: Reprezentanții patronatelor din hoteluri și restaurante spun că inițiativa a pornit de la datele Organizației Mondiale a Sănătății, conform cărora mai bine de jumătate din adulții români și aproape o treime dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani sunt supraponderali, situație influențată în mare parte de obiceiurile alimentare ale românilor, care de cele mai multe ori sar peste mese și mai ales peste masa de prânz, ne-a transmis reporterul Alexandru Avram.