Profit investit în reţelele de apă
Profitul Companiei de Apă Olt, care se ridică la circa două milioane euro anual, este investit în totalitate în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.
Articol de Laura Stoican, Olt, 03 Octombrie 2011, 14:55
Profitul Companiei de Apă Olt, care se ridică la circa două milioane euro anual, este investit în totalitate în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.
Potrivit autorităţilor locale din Slatina, Compania de Apă Olt investeşte nu doar profitul ci are şi credite pentru a reuşi introducerea de sisteme de apă şi canalizare în cartierele Satul Nou, Cireaşov şi pe 12 străzi din municipiu.
Profitul CAO este în totalitate reinvestit şi suma respectivă este suplimentată prin credite bancare şi folosită pentru introducerea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zonele unde nu sunt asemenea reţele şi pentru reabilitarea unor din reţelele existente.
La Slatina CAO investeşte din fonduri proprii, respectiv profitul plus împrumuturi, circa 3,5 milioane de euro.
Autorităţile spun că, în localităţile unde apa potabilă este furnizată de către CAO preţul unui metro cub este mai ridicat pentru că acest lucru este impus prin contractul de finanţare din fonduri neramursabile destinate reabilitării staţiilor de clorinare şi epurare şi reţelelor de distribuţie.
CAO este beneficiarul unui proiect de circa 70 de milioane de euro, majoritatea fonduri nerambursabile, pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată din Slatina, Scorniceşti, Drăgăneşti-Olt, Piatra-Olt şi Potcoava.
Reprezentanţii CAO au precizat că, preţul apei la Slatina este la fel ca în toate localităţile unde se implementează proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru modernizări şi reabilitări de reţele.
La Slatina, preţul pentru un metru cub de apă potabilă, incluzând preţul pentru epurare şi canalizare depăşeşte cinci lei.