Produsul notificat de autorităţile italiene este din lapte de vacă
ANSVSA anunţă că produsul notificat în Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente şi Furaje nu era obţinut din lapte de oaie, ci din lapte de vacă
20 Martie 2016, 03:19
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat într-un comunicat de presă că produsul notificat, cu risc serios de contaminare cu bacteria E.coli, de către autorităţile italiene în Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente şi Furaje nu era obţinut din lapte de oaie, ci din lapte de vacă.
Totodată, documentul citat precizează că responsabilii italieni au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă iniţiată în data de 16 martie a fost menţionată o brânză provenită de la "S.C. Brădet", produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă.
Alerta pe portalul european de specialitate a venit după ce un copil de 14 luni, care a mâncat brânză de la fabrica "Brădet", a ajuns în spital, la Florenţa, cu sindrom hemolitic-uremic.